Foto: AFP/Scanpix
9.jūnijā Ņujorkā tika aizvadīta amerikāņu teātra prēmijas "Tony" pasniegšanas ceremonija, kurā visvairāk laurus plūca Brodvejas mūzikls "Jokainie zābaki" (Kinky Boots), vēsta ārvalstu mediji.

"Jokainie zābaki" stāsta par kādu uzņēmēju, kurš mantojumā saņem uz bankrota robežas esošu apavu fabriku. Lai glābtu biznesu, jaunais uzņēmējs sāk ražot apavus transvestītiem. Iestudējuma mūzikas autore ir amerikāņu popdziedātāja Sindija Lopere, kura arī tika pie "Tony" balvas kā labākās mūzikas autore.


Ik gadu "Tony" balva tiek piešķirta vairāk nekā 20 nominācijās. "Jokainie zābaki" tika nominēti 13 kategorijās, no kurām sešās arī kļuva par balvas laureāti.

Par labāko iestudējumu tika atzīts Nikolasa Mārtina "Vaņa un Soņa un Maša un Spaiks", kas veidots pēc A.Čehova darbu motīviem, un kurā piedalās aktrise Sigurnija Vīvere. Labākā režisora tituls tika Penam Makkinonam par iestudēto Edvarda Olbija lugu "Kam no Vulfas kundzes bail?" Savukārt par darbu izrādē "Veiksminieks" labākā vīrieša lomai tika nominēts arī aktieris Toms Henks, taču žūrija priekšroku deva mazāk pazīstamam skatuves māksliniekam - Treisijam Letsam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!