Foto: LETA
15.aprīlī izdevniecība "MicRec" klajā laida nu jau populārās mūzikas nošu grāmatu. Grāmatas prezentācijas pasākums notika "BIBLIOTĒKA No1 Restorāns", portālu "Delfi" informē pasākuma organizatori.

Izdevniecība "MicRec", ar komponista un dzejnieka Mārtiņa Freimaņa 50 dziesmu nošu grāmatas izdošanu aizsāka jaunu latviešu populārās mūzikas autoru nošu grāmatu sēriju. Kā otrais izdevums šajā sērijā ir pirmdien izdotais komponista Raimonda Paula un dziesmu tekstu autora Guntara Rača kopīgi sarakstīto 100 dziesmu nošu grāmata, portālu "Delfi" informē izdevniecība "MicRec".

Jaunajā izdevumā atrodamas dziesmas, kuras pazīstamas darījušas tādi izpildītāji kā Marija Naumova, Laima Vaikule, Normunds Rutulis, Ance Krauze, Liene Šomase, Harijs Spanovskis, Antra Stafecka, Andris Ērglis, Jānis Paukštello , Dzeguzīte un daudzi citi.

Nošu izdevumā iekļautas visas pazīstamākās dziesmas, kā arī vairākas vēl nepublicētas dziesmas, kuru ieraksti plānoti tikai šajā pavasarī. Pazīstamākās dziesmas: "Par to"(Raudāja māte), "Kūko, kūko, dzeguzīte", "Anniņa vanniņā", "Baltā dziesma", "Dziesma par meklēšanu", "Rasa", "Šūpoles", "Nekur nav tik labi kā mājās", "Lecam pa vecam", "Cāļus skaita rudenī", "Mīlas balāde", "Ne silts, ne auksts", "Mēs jau sen to bijām pelnījuši", "Piena ceļš", "Zvani un sveces".

Ideja par šādas nošu grāmatas izdošanu pieder Maestro Raimondam Paulam un viņš pats arī veicis dziesmu atlasi. Dziesmas nošu digitālo pierakstu veikusi Juta Bērziņa. Dizaina mākslinieks Guntars Ošenieks.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!