19. Starptautiskais Senās mūzikas festivāls šogad notiks no 10. līdz 13. jūlijam. Kā portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji "Latvijas Koncerti", uz festivāla koncertiem sākusies biļešu tirdzniecība.

Festivāla uzmanības lokā šovasar mūzika no gregoriskā dziedājuma līdz Vīnes klasikai, uzsvaru liekot uz itāļu, vācu un franču baroka pērlēm. Koncertos varēs dzirdēt slaveno itāļu vijolnieku Rikardo Mināzi un čellistu Mario Brunello, kontrtenoru Sergeju Jēgeru, orķestri "Kremerata Baltica", Rīgas Doma zēnu kori, baroka orķestri "Collegium musicum Rīga", "Sinfonietta Rīga" baroka ansambli un citus.

Koncerti notiks Rīgas dievnamos un koncertzālēs, kā arī jau tradicionāli Rundāles pilī, kur tiks gaidīti arī mazie klausītāji uz koncertuzvedumu "Pasaka par kurpnieksievu un zelta kurpēm".

Senās mūzikas festivāla atklāšanas koncerts notiks 10. jūlijā, plkst. 20 Rīgas Sv. Jāņa baznīcā, kur varēs dzirdēt Rīgas Doma zēnu kori un "Collegium musicum Rīga" diriģentu Mārtiņa Klišāna un Māra Kupča vadībā. Skanēs viens no baroka mūzikas superhitiem – Pergolēzi skaistā kantāte "Stabat Mater", kur solopartijās - soprāns Elīna Šimkus un kontrtenors Sergejs Jēgers.

Savukārt 11. jūlijā, plkst. 20 Mazajā ģildē franču baroka meistardarbus atskaņos "Sinfonietta Rīga" baroka ansamblis. 12. jūlijā, plkst. 20 Mazajā ģildē koncertā "Bahs, Hendelis un Korelli" spēlēs viena no mūsdienu spožākajām blokflautistēm - Doroteja Oberlingere kopā ar aizrautīgo klavesīnisti Ievu Salieti un teicamo baroka čellisti Ilzi Gruduli.

Mazajā Mežotnes pilī 12. jūlijā, plkst. 20 - itāļu čella virtuozs Mario Brunello. Savukārt plkst. 22 Rīgas Domā varēs dzirdēt Sergeju Jēgeru vienā programmā ar viduslaiku dziedājumu meistariem – vokālo grupu "Schola cantorum Riga", kas koncertēs tradicionālajā programmā "Gregoriskie dziedājumi".

Senās mūzikas festivāla Rundāles diena 13. jūlijā sāksies plkst. 15 ar koncertuzvedumu bērniem "Pasaka par kurpnieksievu un zelta kurpēm" pils Baltajā zālē. Muzikālajā pasakas uzvedumā bērnus priecēs krāšņi tērpi, skaistas senās mūzikas skaņas un deju raksti baroka deju grupas un baleta studijas "Freska" solistu izpildījumā. Kurpnieksievas lomā iejutīsies dziedātāja Ieva Parša.

Plkst. 18 Rundāles pils Baltajā zālē spēlēs baroka orķestris "Collegium musicum Rīga" diriģenta Māra Kupča vadībā.

Plkst. 20 spēlēs slavenais itāļu vijolnieks Rikardo Mināzi – izcils vēsturiskā atskaņojuma lietpratējs, nevaldāmas fantāzijas un dāsna skatuves šarma īpašnieks. Koncertā "Itāļu baroka šedevri" Rikardo Mināzi spēlēs kopā ar "Sinfonietta Rīga".

Senās mūzikas festivāla noslēguma koncertā "Kremerata Baltica. Baroka svētki pils dārzā" plkst. 22 varēs dzirdēt Mario Brunello kaismīgo, daiļi piesātināto čella spēli, kuru iepazinām pagājušajā vasarā Kremerata Baltica festivāla koncertos. Brunello un orķestra "Kremerata Baltica" fantastisko saspēli baudīsim dzīvespriecīgā Bokerīni, Haidna un Tēlemaņa mūzikas programmā.

Kā norāda festivāla rīkotāji, "Latvijas Koncerti" 13. jūlijā nodrošinās tūristu klases autobusu braucienam uz Rundāles pili un no Rundāles pils. Pieteikšanās pa tālruni 67221767, 26415127.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!