Foto: Publicitātes foto
Liepājas teātra kolektīvs trešdien atgriezās no Maskavas, kur festivāla "Zelta Maska" programmas "Jaunā luga" (Новая пьеса) ietvaros 3. un 4. martā rādīja maskaviešiem krievu režisora Konstantīna Bogomolova iestudējumu "Stavangera" (Pulp People). Kā vēsta teātra pārstāvji, izrāde izraisījusi lielu skatītāju interesi.

Tā kā K.Bogomolovs ir viens no spožākajiem Krievijas režisoriem, par iestudējumu bija milzīga interese – abus vakarus zāle bija pārpildīta, aktieri sniedza vairākas intervijas gan presei, gan televīzijai. Izrādi apmeklēja teātra zinātnieki un kritiķi, Maskavas iedzīvotāji, kā arī lugas autore Marina Krapivina, kura atzinusi, ka šāda "Stavangeras" interpretācija viņai bijis liels pārsteigums. "Izrāde bija kolosāla. Tā mani iedvesmoja, tagad noteikti lugu rakstītu pilnīgi savādāk," norādījusi Dramaturģe.

Kā pastāstīja teātra pārstāve Zanda Borga. izrāde neatstāja maskaviešus vienaldzīgus - viņi nekautrējās savas emocijas arī paust. Vairākas reizes uz skatuves notiekošais izraisījis ne tikai smieklus, bet arī aplausus. Otrajā vakarā izrādes beigās aktieri saņēmuši arī ovācijas. Tā kā arī Maskavā ir Bogomolova talanta cienītāji un noliedzēji, daži skatītāji pametuši zāli, nesagaidot izrādes beigas.

Turpmāk izrādi "Stavangera" (Pulp People) būs iespējams noskatīties 27.aprīlī "Zirgu pastā" (Rīgā), kur teātris piedalīsies Latvijas Jaunā teātra institūta (LJTI) rīkotajā Latvijas izrāžu skatē, bet 8.maijā iestudējums tiks spēlēts Liepājas teātrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!