Foto: Publicitātes foto
Režisores Dzintras Gekas dokumentālā filma "Gvido Zvaigzne" atzīta par labāko dokumentālo filmu Grieķijā notiekošajā Patras filmu festivālā, informēja filmas režisores asistente Baiba Ārenta.

Filma stāsta par 1991.gada janvāra traģiskajiem notikumiem, kad Rīgā tika celtas barikādes, lai nodrošinātos pret iespējamo PSRS armijas uzbrukumu. 20.janvārī PSRS armijas speciālā vienība OMON un nezināma kaujinieku grupa uzbruka Latvijas Iekšlietu ministrijai, tika nošauts operators Andris Slapiņš un nāvējoši ievainots operators Gvido Zvaigzne.

"Gvido Zvaigzne bija ceļā uz sevi, uz personības pilnestību. Liktenis neļāva noiet šo ceļu līdz galam. Taču viņa dzīves notikumu un vērtību ķēde ir uzskatāms paaudzes centienu modelis. Filma par viņu ir filma par viņa laiku. Ģimenes locekļu, skolas un darbabiedru atmiņas, filmas un kino dokumenti ļāvuši izveidot emocionāli spriegu stāstu par savas būtības meklējumiem, mīlestību, laika izjūtu un aizrautību," norādīja filmas autori.

Dokumentālās filmas autors ir Agris Redovičs, režisore un producente – Dzintra Geka, operators – Aivars Lubānietis, mūzikas autors – Arvo Perts, montāžas režisors – Armands Zvirbulis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!