Latvijas Nacionālais teātris ar izrādēm - politisko kabarē "100 g Žurkas '2012" 21.aprīlī un tautas komēdiju "Latgola.lv" 4. maijā viesosies Jelgavas pilsētas kultūras namā, portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.

Arī šogad aprīļa mēnesī viena no pieprasītākajām izrādēm Nacionālajā teātrī ir "100 g Žurkas", savukārt "Latgola.lv" ir pēdējo gadu vispopulārākā izrāde un Jelgavā tiks spēlēta jau 76. un 77. reizi.

"100.g. Žurkas '2012." radošā komanda ir režisors Valters Sīlis, scenārija autori - Mārtiņš Egliens un Jānis Skutelis, scenogrāfs Aigars Ozoliņš, horeogrāfs Alberts Kivlenieks, kostīmu māksliniece Ieva Kauliņa. Īpašs pienesums šajā gādā ir Raimonda Petrauska muzikālais noformējums. Jau izrādē "Tikai tā!" Raimonds Petrausks daudzus pārsteidza ar savu īpašo labi zināmu dziesmu oriģinālo interpretāciju. Kā politiskais konsultans izrādes tapšanā ir piedalījies Jānis Domburs.

Politiskais kabarē "100 grami žurkas '2012" ir veidots kā parodija par balvu pasniegšanas ceromonijām. Balva "100 grami žurkas" tiks pasniegta 10 nominācijās.

"100 grami Žurkas" Nacionālais teātris veido katru gadu uz Starptautisko teātra dienu, lai kopā ar saviem uzticamajiem skatītājiem pasmietos par mūsu valstī notiekošo, politiķiem un viņu "nedarbiem". Apcelšana nav pašmērķis, bet cerība, ka, paskatoties caur humora prizmu, cilvēki citām acīm paskatīsies uz notiekošo Latvijā.

Savukārt latgaliešu vitalitāte, kolorītie tipāži, komiskas sadzīves situācijas, mīlestības peripetijas par spīti pensijas gadiem – ir tas, kas skatītāju saista izrādē "Latgola.lv". Mūsdienu dzīves straujajā tempā un dažādo piedāvājumu pārpilnībā tik daudz nospēlētas izrādes ir labs rezultāts, bet "Latgola.lv" aizvien ir viena no pieprasītākajām Latvijas Nacionālā teātra izrādēm. Izrādes režisors Valdis Lūriņš. Galvenajās lomās Uldis Dumpis un Dace Bonāte.

Foto: Politiskais kabarē "100 grami Žurkas"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!