Foto: AFP/Scanpix
Rokenrola slavas zālē 2012. gadā tiks uzņemtas grupas "Guns N'Roses", "Beastie Boys" un "Red Hot Chili Peppers", vēsta ārvalstu mediji.

Ar iespēju kļūt par rokmūzikas vēstures daļu pagodināti arī dziedātājs Donovans un kolektīvs "The Small Faces", kurā savu karjeru sāka arī Rods Stjuarts un "The Rolling Stones" ģitārists Ronijs Vuds. Pēc nāves Rokenrola slavas zālē tiks uzņemta arī dziedātāja Lora Niro.

Kopumā uz iekļaušanu Rokenrola slavas zālē 2012. gadā pretendēja 15 grupas un izpildītāji, tostarp "The Cure", "Heart", "Joan Jett and the Blackhearts", "The Spinners", "War" un citi. Saskaņā ar noteikumiem mūziķim ir tiesības tikt uzņemtam Rokenrola slavas zālē 25 gadus pēc pirmā ieraksta izdošanas.

Svinīgā ceremonija notiks 2012. gada 14. aprīlī.

2011. gadā Rokenrola Slavas zālē tika uzņemti šokrokeris Eliss Kūpers, izcilais mūziķis, komponists un aktieris Tomss Veitss, amerikāņu dziedātājs Nīls Daimonds, Ņūorleānas blūza un rokenrola meistars Dr. Džons un 60. gadu popdziedātāja Darlēne Lova.

Pirmā svinīgā ceremonija notika 1986. gadā, kad tajā tika uzņemts Elviss Preslijs, Čaks Berijs, Džeimss Brauns, Rejs Čarlzs, Sems Kuks, Fats Domino, Badijs Holijs un "The Everly Brothers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!