Foto: DELFI
Lai arī īsti pēdējās dienās nevarēja saprast, vai tā vasara vēl nav atnākusi vai pavasaris iet prom kavējas, šī nedēļas nogale pēc laika prognozēm solās būt, lai arī ne karsta, tad silta un saulaina gan - viens punkts tiem, kuri savus āra pasākumus bija sākuši organizēt jau krietnus mēnešus iepriekš.

Tā piemēram, piektdien 20. maijā no plkst.19:00 Ogres estrādes vasaras sezonas atklāšana ar "Vintaž" no Krievijas, Lauri Reiniku un Z-Scars" no Latvijas, un kā vēsta ziņas, abi silti sagaidīti arī citās zemēs. Pasākums ilgs līdz rīta gaismai un pats Toms Grēviņš rūpēsies, lai nenoklust mūzika, kad dzīvie mūziķi kritīs. Un tad jau arī pirmais vilciens (plkst. 5.23) uz Rīgu klāt. Hop, un gultā iekšā!

Līdzīgi uz vasarīgu laiku ar gaļas cirvi rokā tēmējuši Vidzemes tirgus gaļas paviljons, kur jau nosaukums "Dzelzs vilks" vien iederas. Tur 20. maijā plkst.21:00 koncertizrāde "Zoopera. Dzīvnieks pilsētā." Arī gana divdomīgs nosaukums gaļas paviljonam, tā ka pasākums solās būt paralēlās izpratnēs starp dzīvu mūziku, dzīvību un nāvi. Un dzīvniekiem. Gan jau Kaukulis nepievils.

Sestdien solot siltāku kā piektdien, tāpēc atvērto debess un "Pērkona" fani var doties arī uz Ogres ceļa atrodošos Ikšķili, kur plkst.20:00 brīvdabas estrādē varēsiet virpināties 80. gadu noskaņās, lai atcerētos savu pirmo skūpstu zilviļņota Latvijas karoga ēnā. Un atrauties tik uz "Zaļo dziesmu" - lai uzdejotu.

Un ja jau saulīti sola, tad ne tikai īstenam motoru rūkšanas skaņa un bīstamu virāžu fetišistam, bet arī vienkārši svaiga gaisa un piknika faniem Bauskas alus vislabāk garšos pašā Bauskā, kur sporta kompleksā Mūsa jau no pašiem sestdienas un svētdienas rītiem notiks FIA Eiropas Čempionāts autokrosā. Jautrība garantēta, kā atceros, kad uz tādu biju ar vectēvu, kurš aizrijās ar šašliku un aiz pārdzīvojuma iešāva 100 grami šņabi. Un skaļi bija. Un tautas daudz.

Neko ievērība cienīgāku ārpusē, ko darīt šīs nedēļas nogalē, izņemot, ka var vienkārši aizbraukt līdz jūrai, Gaiziņam vai Bolderājai, nemaz nerunājot par tiem, kuriem ir šis lāsts un privilēģija - dārza un lauku darbi, tāpēc uzkasīsim matus un ierausim vēderus, kungi, un dosimies tēlot tīņus "Nabaklab", kur sestdienas vakarā ārdīsies vienmēr jaunie grupas "Tarakany" dalībnieki. Grupa no Krievijas jau 20 gadus pārliecina, ka "punks not dead" un viss notiek.

Bet vīrišķīgi maigā, nedaudz skumīgā, taču vienmēr možā un aktīvā Normunda Pauniņa piekritēji laipni lūgti sestdien 21. maijā plkst. 21 uz "Otras puses" jaunā singla un tās paša kompozīcijas videoklipa prezentācijas koncertu "Baronā". Būs viesos Aijaša Andrējeva, ar kuru kopā šis darbs paveikts un klāt solās būt dažādi citādi visādi mūziķi un dziedoņi. Tāpat arī pats pasākums, ņemot vērā grupas regulāru veiksmīgu hitu iznākšanu, solās būt apmeklēts un, ja grib, lai būtu tā pa smuko, galdiņus ieteicams rezervēt iepriekš.

Sestdiena, 21. maijs, solās būt interesanta arī elitāri alternatīvā plāksnē, kas solās būt Voldemāra Johansona jaunāko darbu izstādes "Plūsmas/Raksti" atklāšana. Johansons ir komponists, kuram šobrīd interesē "mākslas darba formas izmaiņas, kas radušās fizikālo procesu- gaismas un skaņas ietekmē". "Galerija 21" Z.A. Meirovica bulvārī 21 21. maijā no plkst.12. Pat skaitļos ir kaut kāda maģija jau.

Liepājas jūrmalas viesiem un pašiem liepājniekiem piektdienas 20. maija vakaru var ieplānot blakus Liepājas kanālam dažādu ķibeļu vajātajā Fonteina impērijas "Fontain Palace", kur plkst. 22:00 "Dubled Face Eels" dziedās un jautri lēkās, bet rīdzinieki piektdien tāpat plkst.22:00 laipni gaidīti Vecrīgā "Bubamarā", kur spēlēs U.K. ar mūžīgajam salam nolemtajai pilsētai Pekinai veltītām dziesmām.

Bet konkurence ir tikai veselīga un paplašina mūsu izvēles iespējas, tāpēc tāpat piektdien plkst 22:00 "Skaņu Mežā" Miera ielā 12 uzstāsies Latvijas dzīvi un prieku mīlošais, talantīgais dzejnieks Sergejs Timofejevs, kurš šai vakarā būs DJ un pieredze ar mūziku Sergejam jau ir bijusi apvienībā "Orbita". Check out satori.lv.

Vienmēr tērē naudu, bet pamazām,
Tikai paretam iztērē visu, cik ir.
Vasarā tev būs vasara, rudenī rudens.

Tā skan dažas Timofejeva patiesības un nedēļas nogale tev būs tikai nedēļas nogale. Izmanto to atbildīgi un nesāpini citus.

Patīkamu atpūtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!