Foto: Publicitātes attēli
No 27.marta Latvijas Nacionālais teātris piedāvās tradicionālo Teātra dienas koncertu netradicionālā risinājumā - "100 grami Žurkas", jeb kā apgalvo teātra pārstāvji "aktuālāko notikumu Latvijas politiskajā dzīvē Nebalvas pasniegšanas ceremoniju".

Ceremonijā tiks godināti Latvijas spilgtākie pārstāvji, kas izpelnījušies nedalītu tautas atbalsta trūkumu, cilvēki, kas pamanījušies apvienot nepatīkamo ar nelietderīgo. Nebalvu "100 grami Žurkas" saņems tie, kas pamanījušies izdarīt "lāča pakalpojumu" gan sev, gan lācim vienlaicīgi, pie tam vietā, kur pakalpojumi lāčiem nekad nav bijuši cieņā.

"100 gramus Žurkas" veido režisors Viktors Runtulis, scenārija autori Jānis Skutelis un Mārtiņš Egliens, scenogrāfs Aigars Ozoliņš. Piedalās Jānis Skutelis un Nacionālā teātra aktieri Marija Bērziņa, Dace Bonāte, Lolita Cauka, Daiga Gaismiņa, Anna Klēvere, Lāsma Kugrēna, Līga Liepiņa, Dita Lūriņa, Līga Vītiņa, Svetlana Bless, Ausma Ziemele, Indra Burkovska, Ainārs Ančevskis, Jānis Āmanis, Mārtiņš Brūveris, Mārtiņš Egliens, Gundars Grasbergs, Ģirts Jakovļevs, Ivars Kļavinskis, Arturs Krūzkops, Juris Lisners, Ģirts Liuziniks, Egils Melbārdis, Ivars Puga, Jānis Skanis, Voldemārs Šoriņš un Jānis Vimba.

Teātris, dodoties laikam līdzi, ir pārgājis uz centralizētu un ļoti efektīvu formātu – vienīgo informēto televīziju Latvijā ar nosaukumu AKO TV (Apgraizīti Konsolidēti Optimizētā Televīzija). Jautāsiet kam tas ir vajadzīgs? Kas to lai zina - laiks rādīs! Tagad AKO TV nevis katrā mājā, bet gan no 27. marta Latvijas Nacionālajā teātrī ar īpašu atklāšanas ceremoniju "100 grami Žurkas"!" par koncertu stāsta režisors Viktors Runtulis.

Latvijas Nacionālais teātris aicina sekot reformu vadības grupām, katram izvērtēt savu varēšanu un, pirms izdarīt lēmumu, padomāt: "Ko tieši Tu vari darīt reformu labā? Varbūt ir pienācis laiks atdot parādu valstij?" Sāksim ar svešvārdu iepazīšanu un tad dosimies tālāk, jo nepietiek tikai ar zināšanām, bet vārdi ir jāietērpj darbos! Pajautāsim sev: "vai katrs savā mājsaimniecībā, attiecinot to uz visiem mājsaimniecības locekļiem, ir veicis pietiekamu apgraizīšanu?" Turpinot iesākto, padomāsim vai visas mūsu veiktās darbības ir lietderīgas? Varbūt nelietderīgās der pārvērst kādā enerģijā? Rokot dziļāk, sanāk, ka mēs katrs varam ražot elektrību. Jā! Jā! Noticēsim sev un sāksim darīt!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!