Foto: Publicitātes attēli
Gandrīz vienlaikus saslimuši trīs Jaunā Rīgas teātra (JRT) aktieri, kā dēļ teātris šonedēļ atcēlis teju visas izrādes, pastāstīja JRT kasē.

Vienu izrādi teātris bijis spiests atcelt jau pagājušajā nedēļā, bet lielākās nedienas sākušās šonedēļ, jo sasirguši JRT aktieri Jana Čivžele, Elita Kļaviņa un Vilis Daudziņš. Pastāv bažas, ka tādēļ izrādes ar viņu piedalīšanos varētu nenotikt arī nākamnedēļ.

Tiesa, JRT repertuārā šonedēļ joprojām ir "Stikla zvērnīca", kur ar aktieru sastāvu pagaidām viss kārtībā. Ja būs jāatceļ piektdien paredzētās "Piezīmes no pagrīdes", arī šīs izrādes vietā rādīs "Stikla zvērnīcu".

Teātrī norādīja, ka tik smaga situācija ir pirmo reizi. Pagaidām izrādes tiek atceltas pa dienai, jo tiek gaidītas ziņas no ārstiem ar cerību, ka varbūt aktieru veselības stāvoklis tomēr ļaus viņiem spēlēt. Trešdien izrāde "Otello" atcelta teju pēdējā brīdī, jo Dezdemonas lomas atveidotāja Čivžele diemžēl nav varējusi kāpt uz skatuves, taču dublieru šajā izrādē, tāpat kā gandrīz visās citās, nav. Daudzi apmeklētāji nav paguvuši saņemt ziņu par izrādes atcelšanu, tomēr izrādījuši sapratni par esošo situāciju. Viņiem piedāvāts biļetes nodot atpakaļ vai samainīt pret citām izrādēm.

JRT par izrāžu atcelšanu informē gan savā mājaslapā, gan sociālajā tīklā "Twitter", gan zvana biļešu īpašniekiem. Vissarežģītāk esot apzināt tos, kas biļetes saņēmuši dāvanā Ziemassvētkos. Pārsvarā cilvēki izvēloties biļetes samainīt pret izrādēm februārī vai martā, naudu atpakaļ prasot vien neliela daļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!