Holivudas aktieris Toms Henkss atveidos galveno lomu ASV Kinoakadēmijas "Oskara" balvas ieguvējas Ketrīnas Bigelovas jaunajā filmā, vēsta laikraksts "Daily Telegraph".

Filma "Triple Frontier" tiks uzņemta pie varmācības pārņemtajām Paragvajas, Argentīnas un Brazīlijas robežām, kur kopā saplūst upes Igvasu un Parana. Par filmas sižetu gan nav pieejama plašāka informācija, taču filmēšanas apkārtne ir iecienīta organizētās noziedzības darboņu vidū, kas nodarbojas gan ar narkotiku, gan cilvēku kontrabandu.

Bigelovas iepriekšējā filmā "The Hurt Locker" ("Sapieris") stāstīts par Irākas kara sapieru vienību. Tā guva plašus panākumus, saņemot arī "Oskara" balvu kā gada labākā filma.

Par Henksa dalību jaunajā projektā interneta vietnei "comingsoon.net" atklāja kinolentes producents Čārlzs Rovens.

"Mēs vēl joprojām meklējam aktierus pārējām lomām. Mēs ceram uzsākt filmēšanu aptuveni marta vidū," sacīja Rovens.

Kinolentes scenārija autors ir Marks Bols, un domājams, ka filmas pašreizējais nosaukums tiks mainīts uz "Sleeping Dogs".

Tiek vēstīts, ka filmā tiks stāstīts par pieciem vīriem, kuri strādā noziedzības pārņemtajā reģionā. Saistībā ar filmu papildus Henksam tiek minēti arī Džonija Depa, Leonardo di Kaprio, Šona Pena, Kristiana Beila un Džeremija Renera vārdi.

Nākamajā gadā Henkss, kurš ieguvis vairākus prestižus apbalvojumus par tēlojumu filmās "Philadelphia" ("Filadelfija") un "Forrest Gump" ("Forests Gamps"), atveidos vadošo lomu paša režisētajā filmā "Larry Crowne". Iecerēts, ka viņš piedalīsies arī kinolentēs "Extremely Loud and Incredibly Close" un "Cloud Atlas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!