Šodien sākas jaunas latviešu spēlfilmas "Atved mani mājās" filmēšana, aģentūru LETA informēja filmu studija "Kaupo filma". Filmas režisors ir Arvīds Krievs, operators - Dāvis Sīmanis.
Abi jau sadarbojušies, uzņemot tādas filmas kā "Aveņu vīns", "Fotogrāfija ar sievieti un mežakuili" un "Ievas paradīzes dārzs". Filmas scenārija autore ir Margarita Perveņecka.

Jaunā scenāriste radījusi netradicionālu, godīgu, arī šokējoši atklātu neatkarīgās Latvijas cilvēcisko realitāti - pirmās brīvībā augušās divdesmit un trīsdesmitgadīgo paaudzes psiholoģisko portretu spēles kino. Filmas septiņi galvenie varoņi, kuru krāsainie un nežēlīgie dzīves stāsti savērpušies ciešā labirintā, katrs cīnās ar savām kaislībām un dažādajām atkarībām.

Filmā piedalās ap 40 aktieru, galvenajās lomās ir Kristīne Neverauska, Ģirts Krūmiņš, Mārtiņš Freimanis, Regnārs Vaivars, Anna Šteina, Ivars Stonins, Mārcis Lācis, Inese Pabērza, Indra Burkovska un Juris Bartkevičs.

Filmēšana notiks Rīgā, tā ilgs līdz šā gada 1.septembrim. Paredzams, ka filma uz kinoekrāniem nonāks 2003.gada pavasarī.

Filmas budžets ir 160 000 latu, no tiem 80 procenti ir valsts finansējums, kas saņemts no Kultūrkapitāla fonda un Latvijas Nacionālā kinematogrāfijas centra. Filma top sadarbībā ar Latvijas Televīziju.

Studijā "Kaupo filma", kas dibināta 1991.gadā, uzņemtas piecas spēlfilmas un 30 dokumentālās filmas. Pašlaik ražošanā un sagatavošanā ir Unas Celmas spēlfilma "Sauja ložu", Herca Franka dokumentālā filma "Flashback", Viestura Kairiša dokumentālā filma "Romeo un Džuljeta", Unas Celmas dokumentālā filma "Rush", top scenāriji Kairiša filmai "Tumšie brieži" un Krieva filmai "Tavas acis svešā sejā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!