Ceturtdien, 17. jūnijā Liepājā un Rīgā notiks otrdien aizsaulē aizgājušajam rokgrupas "Līvi" mūziķim Jānim Grodumam veltīti piemiņas pasākumi, portālu "Delfi" informē pasākumu organizatori.

Iepriekš 17.jūnijā Vērmanes dārzā plānotais Groduma atbalsta koncerts pārtapis par mūziķa piemiņas brīdi un veltījumu koncertu, kurā aicināti piedalīties visi, kas novērtē Groduma paveikto Latvijas mūzikā.

"Ieplānotais koncerts notiks, tas būs mūsu cieņas un mīlestības apliecinājums Grodumam un viņa devumam Latvijas rokmūzikā. Vēl pavisam nesen Jānis priecājās par iecerēto atbalsta koncertu, tāpēc nolēmām, ka tam ir jānotiek. Protams, nu tas būs citāds," vēsta koncerta rīkotāji.

Sarīkojums sāksies pulksten 18:00 ar stundu ilgu piemiņas brīdi, kura laikā ikkatrs aicināts atcerēties Grodumu un nolikt ziedus pie viņa foto attēla.

No pulksten 19:00 notiks koncerts, kurā ar veltījumiem Groduma piemiņai uzstāsies populārākās Latvijas grupas un solomākslinieki. Skanēs daudzas Groduma komponētas un savulaik izpildītas dziesmas, kā arī īpaši veltījumi.

Groduma pieminēšanu atklās viņa ilggadējais kolēģis grupā "Līvi" Ainars Virga. Vēlāk uz skatuves kāps citi iepriekš izziņotie kolektīvi, taču ļoti iespējams, ka viņiem piepulcēsies vēl jauni vārdi. Koncertu vadīs Andris Freidenfelds un Kaspars Upaciers.

Groduma pieminēšanai tiešraidē varēs sekot līdzi Latvijas Radio 2.

Pēc koncerta Vērmanes dārzā Groduma piemiņas vakars turpināsies bārā "Rock`n`Riga", kur 23.20 ar pusakustisku programmu viesosies grupa "Dzelzs vilks". Pēc tam visi klātesošie būs aicināti pieminēt Jāni Grodumu, kopīgi skandējot viņa sacerētas un atskaņotas dziesmas.

Savukārt Liepājā, Latvijas 1. Rokkafejnīcā 20:00 notiks piemiņas pasākums, kurā piedalīsies Ainars Virga, Uldis Knapšis, Kristaps Liepa, Edgars Silacērps, Ivo Fomins, Andris Ērglis, Jānis Strazds, Māris Kupčis, Aivars Meijers, Valdis Skujiņš un "Sērkociņfabrikas vokāli instrumentālais ansamblis", "Nasty Smile", Juris Pavītols, Noris un Viktors, Tomass Kleins, Edijs Šnipke ar grupu, "Willow Farm", "Musiqq", "Medieval Child" un "Da Capo".

"Kad tu nespēsi ne dziedāt ne raudāt,/Kad tu nespēsi vairs nekā.../Ar debesīm, zemi tu klusēsi/Tas būs tavā dzimtā valodā..." - pasākuma rīkotāji atgādina "Līvu" un Groduma draugiem vārdus no dziesmas 'Dzimtā valoda'.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!