Liepājas mūzikas klubs "Pablo" 30.janvārī atzīmē savu 13. dzimšanas dienu. Gan Latvijas 1. rokkafejnīcā, gan "Pablo" no pulksten 22 muzicēs dažādas grupas un dīdžeji, portālam "Delfi" pavēstīja kluba pārstāvji.

Uz rokkafejnīcas skatuves uzstāsies dziedošā Sudmaļu ģimene, Fēlikss Ķiģelis, "Ivo Fomin's Band" un roka projekts "The Zuru", kurā darbojas mūziķi Uldis Knapšis, Zane Bluķe, Roberts Dinters un Uldis Kalns. Šis projekts klausītājiem piedāvās pasaulslavenas rokmūzikas kaverversijas.

Savukārt, klubā "Pablo" ar īpašu koncertu uzstāsies Mārtiņš Freimanis un grupa "Tumsa".

Mūzikas klubs "Pablo" pirmoreiz savas durvis apmeklētājiem vēra 1996. gada 20. decembrī, taču jubilejas tradicionāli tiek atzīmētas janvārī.

2002. gadā virs Mūzikas kluba "Pablo" tika uzcelta un atklāta Latvijas 1. Rokkafejnīca, vasaras sezonā uz tās jumta darbojas kafejnīca "Zvaigžņu dārzs". Ārpusē liepājniekus un pilsētas viesus priecē Latvijas lielākā ģitāra un Latvijas Mūzikas slavas aleja.

Mūzikas klubā "Pablo" šo gadu laikā uzstājušās neskaitāmas grupas un dīdžeji. Pirmās grupas, kura kāpa uz kluba "Pablo" skatuves bija grupa "Līvi", "Tumsa" un "Prāta vētra". Par visu laiku apmeklētāko kluba pasākumu uzskatāms dziedātājas Lindas Leen debijas albuma "Let's Go Insine" koncerts 2001. gadā, kuru apmeklēja 700 cilvēku.

Savas pastāvēšanas laikā "Pablo" vairākkārt mainījis savu iekārtojumu. Šobrīd tajā, tāpat kā rokkafejnīcā, apskatāmas dažādas Latvijas mūziķu lietas un lietiņas. Savs stends ir iekārtots grupai "Nasty Smile", klubā apskatāma mūziķa Aigara Grāvera dāvātā ģitāra, pēc kuras parauga izveidota Latvijas lielākā ģitāra. Tāpat klubā "Pablo" šobrīd atsevišķa telpa ir veltīta grupas "Tumsa" dalībniekiem un daiļradei.

Joprojām kluba "Pablo" devīze skan: "Šeit neko nevar prognozēt, var notikt viss..."

Plāno apmeklēt? Skaties DELFI afišā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!