Jaunā Rīgas teātra (JRT) Lielajā zālē 15.maijā pirmizrādi piedzīvos Dāvja Kaņepes un Regnāra Vaivara uzvedums "Bračkas". Izrāde veidota pēc Lukīno Viskonti filmas “Roko un viņa brāļi” motīviem, portālam "Delfi" pavēstīja teātra pārstāvji.

Stāsts ir par māti un četriem dēliem, kuri labākas dzīves meklējumos pārceļas no Latgales uz Rīgu, kas viņu priekšstatos saistās ar iespēju beidzot uzsākt “cilvēku cienīgu dzīvi”. Kad galamērķis ir sasniegts, brāļi nonāk izvēles priekšā, kādus līdzekļus izvēlēties šīs cilvēka cienīgās dzīves nodrošināšanai.

Izrāde par stereotipiem un to, kā citu un paša priekšstati par sevi ietekmē cilvēka izvēles un rīcību. Par šauro robežu starp lēmumiem, kurus tu pieņem pats un rīcību, kuru no tevis šķietami sagaida apkārtējie.
Brāļu atšķirīgie raksturi un savstarpējās nesaskaņas pastiprina dzīves grūtības. Bokss ir iespēja izrauties no nabadzības, bet tas nepalīdz atrisināt viņu atsvešināšanos un nesaprašanos.

Īpaši grūti tas kļūst brīdī, kad divi brāļi iemīl vienu meiteni.

Režisors – Regnārs Vaivars, scenogrāfs – Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece – Kristīne Abika.

Lomās - Kaspars Znotiņš, Vilis Daudziņš, Ivars Krasts, Gatis Gāga, Edgars Samītis, Gundars Āboliņš vai Imants Vekmanis, Regīna Razuma, Jana Čivžele, Kristīne Krūze vai Inga Alsiņa

"Bračkas" varēs noskatīties arī 16. un 17. maijā, un 4., 5., 6. jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!