Vismaz pēc kalendāra šinī nedēļas nogalē klāt pavasaris, tas ir iepriecinošs jaunums, par tikpat iepriecinošiem izklaides un kultūras pasākumiem, kā ik nedēļu, brīvdienu izlasē.

Iespējams, Mākslas akadēmijas karnevāls noteiktai publikai ir gada gaidītākais izklaides un kultūras pasākums. Nu tad, dāmas un kungi, tas ir klāt. Piektdien, 27. februārī jau 71. reizi, šogad kā "Hipiju ferma". Karnevālu atklās orķestris, pēc kura uzstāšanās līdz rītam spēlēs "Mirta & Hot Acoustic", "Mežonīgais Rieksts", Roberts Gobziņš un "Resnie putni", "Laime pilnīga", "Inokentijs Mārpls" un "Kuchenbeat", paredzēta tērpu parāde un vēderdejas. Jāpiebilst, ka pirmo reizi pasākuma laikā būs apskatāma LMA studentu un pasniedzēju darbu izstāde.

Cita veida karnevāls, kurš arī pretendē uz gada gaidītākā titulu, protams, ir Eirovīzijas nacionālā atlase, kuru pie TV ekrāniem ar visplašāko jūtu spektru vēros visplašākā auditorija. Statistika liecina, ka pagājušā gada Eirovīzijas nacionālā atlase bijis gada skatītākais LTV raidījums. Pusfinālu varēs vērot LTV1 ēterā piektdien, 27. februārī 21:00, savukārt fināls – sestdien, 28. februārī 21:00.

Par mazāka mēroga pasākumiem runājot, vērts atzīmēt zviedru rokgrupas "Paperback Freud" koncertus, kas piektdien notiks Liepājas klubā "Fontaine Palace" , bet sestdien jau Cēsīs "Fono Klubā". Paliekot Rīgā, vērts zināt, ka "City Jazz Club" uzstāsies šarmantā Jolanta Gulbe kopā ar "Riga Groove Electro", bet Vecrīgas klubā "Space Dog" sestdien savu septiņu gadu jubileju atzīmēs grupa "STandART".

JRT nedēļas nogalē piedāvā divas jaunas izrādes – sestdien 28. februārī Alvja Hermaņa iestudētā "Zilākalna Marta", kas pirmizrādi piedzīvoja 26. februārī. Lomās Maija Apine, Jana Čivžele, Vilis Daudziņš, Jevgeņijs Isajevs un citi. Sestdien gaidāmas divas izrādes – 14:00 un 19:00.

Otra pirmizrāde, ko JRT piedāvā šajā nedēļas nogalē – sestdien 28. februārī, ir Māras Ķimeles iestudētais Ingas Ābeles darbs "Sala". Lomās Guna Zariņa, Gatis Gāga un citi JRT aktieri. Izrāde notiek Pārdaugavā Mūzikas un teātra muzeja zālē Talsu ielā 1.

Arī Liepājas teātrī pirmizrāde – piektdien. 27. februārī pirmo reizi skatītājiem tiks rādīts Harolda Pintera lugas "Sargs" iestudējums. Lomās Egons Dombrovskis, Edgars Pujāts, Ēriks Vilsons un Anda Albuže.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!