Pārdaugavā, Mūzikas un teātra muzeja zālē Talsu ielā 1, 28. februārī pirmizrādi piedzīvos Ingas Ābeles darba "Sala" iestudējums, Māras Ķimeles režijā, portālu "Delfi" informē Jaunā Rīgas teātra pārstāvji.
Pagājušā gada nogalē rakstniece Inga Ābele pabeidza rakstīt lugu, kur galvenās lomas jau tapšanas stadijā bija paredzētas JRT aktieriem Gunai Zariņai un Gatim Gāgam. No visai garā darba nosaukuma "Jūrnieka sieva, kas nebija greizsirdīga uz jūru" pāri palicis lakonisks nosaukums - "Sala".

Ingas Ābeles lugas darbība risinās piejūras ciemā. Jahtu kapteiņa Udes laulība ar Vilmu tiek satricināta, kad viņam piederošajā pansijā ierodas Udes bijusī sieva Magda. Atklājas arvien jaunas nianses Udes attiecībās ar abām sievietēm, kurās nozīmīgu lomu spēlē ne vien cilvēki, bet arī jūra, jahta un sala, kurai katra lugas varoņa dzīvē ir īpaša nozīme.

Jūras plašums un salas izolētība. Stāsts par cīņu starp divām stihijām - brīvības alkām un vēlmi kādam piederēt. Kā veidot attiecības, lai nepazaudētu ne sevi, ne to, kuru mīli?

Izrādes vizuālajam tēlā izmantota slavenās latviešu mākslinieces Vijas Celmiņas glezna "Dziļā jūra".

Izrādes režisore Māra Ķimele, māksliniece Kristīne Jurjāne, lomās Guna Zariņa, Gatis Gāga, Ilze Rudzīte vai Iveta Pole, Gundars Āboliņš vai Andris Keišs, Edgars Samītis, Regīna Razuma, Aigars Vilims vai Andris Bērziņš, Inese Pudža vai Jana Čivžele

Pirmizrāde 2009.gada 28.februārī. Izrādes 10., 11., 14., 15., 17. un 18. martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!