Ar lielām lietavām un teju jau kailiem kokiem atnākusi nedēļas nogale, līdzi nesot virkni interesantu kultūras un izklaides pasākumu.

Šajā nedēļas nogalē ar vērienīgu atklāšanas koncertu Lielajā Ģildē sāksies jaunās mūzikas festivāls "Arēna". Atklāšanas koncertā muzicēs Valsts kamerorķestris "Sinfonietta Riga" un leģendārais komponists, diriģents un obojists Heincs Holligers. Holigera vadībā izskanēs latviešu komponista Gustava Fridrihsona opusa "Chiaroscuro" pasaules pirmatskaņojums, H.Holligera Sešas dziesmas ar Kristiana Morgenšterna dzeju soprānam un kamerorķestrim, kā arī Vitolda Ļutoslavska mūzika. Koncerta sākums 19:00. 

Svētkus šajā nedēļas nogalē svinēs izdaudzinātā Latvijas 1. Rokkafejnīca Liepājā, kas ticiet vai neticiet, šoruden sagaida savu sesto jubileju. Lielās svinības norisināsies sestdien, 18. oktobrī, kad tradicionāli tiks rīkots Rokafejnīcas draugu koncerts. Koncertā šogad uzstāsies Igo, Olga, Ainars Virga un Fēlikss Ķiģelis, Ivo Fomins, kā arī Liepājas jaunie talanti Emīls Balceris un Raivis Bružis. Uz Latvijas 1. Rokkafejnīcas skatuves dēļiem kāps arī grupa "Dzelzs Vilks". Savukārt mūzikas klubā "Pablo" šajā naktī 'dzīvajā' muzicēs apvienība "Melnā Princese".

Ja viesojaties Liepājā kopā ar bērniem, kultūras programmā der iekļaut Graudu ielas koncertzāles apmeklējumu, kur uz koncertiem ģimenēm ar bērniem aicina Liepājas Simfoniskais orķestris, atraktīvi un saprotami iepazīstinot jaunāko paaudzi ar klasiskās mūzikas vērtībām. Cikla noslēguma koncerts, sestdien, 18. oktobrī, 12:00.

Ja nedēļas nogali esat nolēmuši pavadīt Rīgā, tad iespējams piektdienas vakarā īsti vietā būs doties uz Mūzikas akadēmijas Studentu kluba apmeklējums, kur uzstāsies latvju pankroka klasiķi "Inkonetijs Mārpls", kā arī jaunpienācēji no Baldones grupa "Tumors".

Klīstot pa lietaino Rīgu atcerieties, ka pavisam nesen LMS Galerijā atklāta gadskārtējā LMS rīkotā izstāde "Rudens 080808, es esmu gruzīns!" Izstādē izstādīti 137 mākslinieku darbi dažādās tehnikās, var aplūkot gleznas, video, fotogrāfijas, instalācijas, skulptūras, grafikas darbus u.c.

Teātra mākslas mīļotājiem atgādinām, ka šonedēļ un arī nākamnedēļ tiek piedāvāta lieliska iespēja noskatīties labākās no Krievijā tapušajām izrādēm, kopumā piedāvājot sešas "Zelta Maskas" izrādes gan pieaugušajiem, gan bērniem. Savukārt pakavēties atmiņās aicina radio SWH, kur piektdien, 17. oktobrī raidījumā "Ar dziesmu par dzīvi" skanēs vēsturisks raidījuma ieraksts – 98. gada intervija ar nesen mūžībā aizgājušo aktrisi Viju Artmani.

Īsti piemēroti lietainām dienām ir doties uz kino, atcerieties, ka svētdien, 19. oktobrī notiek kārtējie "Future Shorts" seansi, šonedēļ Jūrmalā un Liepājas klubā "Fontaine Palace", īsfilmu izlasē ne tikai Holivudas zvaigznes un aizraujošus kino tēli, bet arī divas pirmizrādes. Taču ja šīs brīvdienas pavadiet Berlīnē – tur kinoteātrī "Babylon" atklāts Baltijas filmu festivāls, kura ietvaros demonstrē 20 Baltijas valstīs tapušas filmas, tai skaitā arī Jura Podnieka leģendāro dokumentālo filmu "Vai viegli būt jaunam?" un Edvīna Šņores populāro "Padomju stāsts", kas Berlīnē piedzīvos Eiropas pirmizrādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!