Kopā ar ieplānotajiem grupas "Līvi" un Liepājas Simfoniskā orķestra koncertiem Latvijas Nacionālajā operā, tikusi atjaunota arī leģendārās rokgrupas mājas lapa internetā, kuru pilnveidot aicināti arī tās lietotāji un grupas "Līvi" laikabiedri, portālu "Delfi" informēja "Bilžu birojs" direktore Tija Auziņa.

"Līvu" mājas lapas atjaunošanu, fotogalerijas veidošanu "Bilžu birojs" veicis sadarbībā ar reklāmas aģentūras "Wind Design Studio" mākslinieku Haraldu Apini. "Līvu" hroniku apkopojusi Tija Auziņa un Māris Papēdis.

Mājas lapā ir iekļauta "Līvu" darbības hronika un plaša fotogalerija, kurā ievietotas apmēram 700 fotogrāfijas sākot no 1972.gada, kad Juris Pavītols nodibināja Liepājas Kultūras nama ansambli.

Fotogalerijas veidošanā izmantotas A.F.I. arhīvu fotogrāfijas, to atbalstījuši fotogrāfi – Valdis Brauns, Uldis Briedis, Jānis Deinats, Gatis Dieziņš, Edgars Džiguns, Lauris Filics, Raitis Freimanis, Andris Gercons, Atis Ieviņš, Valts Kleins, Ansis Klucis, Anda Krauze, Jānis Kupčs, Miervaldis Mozers, Kārlis Pakārklis, Harijs Pelle, Imants Prēdelis, Raitis Puriņš, Elmārs Rudzītis, Ritvars Skuja, Jānis Trumpiks, Māris Zemgalietis, Egons Zīverts, Ilmārs Znotiņš u.c. Mūsu rīcībā savu privāto fotoarhīvu materiālus nodevuši "Līvos" spēlējušie mūziķi – Ingrīda Gūtmane, Igo, Regīna Kulinska, Tālis Marhilēvičs, Juris Pavītols, Tālis Pusbarnieks, Laimis Rācenājs, Modris Šterns; "Līvu" radi, draugi, talanta cienītāji un vienkārši laikabiedri – Virgu ģimenes senjori, Airita Virga, Zenta Jakovļeva, Zane Rutkovska, Raimonds Gabaliņš, Dace Gruntmane, Mārīte Kanča, Egīls Līcītis, Daiga Mazvērsīte, Uldis Baltutis, Maruta Pāvelsone, Valdis Skujiņš, Mihails Suļskis u.c. Tāpat izmantoti materiāli no "Mikrofona ierakstu" un Guntara Rača arhīviem, no "Liepājas Dzintara", kā arī "Liepājas 1.rokkafejnīcas" arhīviem.

"Bilžu birojs" ir apzinājis aptuveni 500 rakstus par "Līviem", kas dažādos gados publicēti dažādos laikrakstos un žurnālos. Noskaidrots, ka aptuveni 100 fotogrāfi ir publicējuši "Līvu" fotogrāfijas preses izdevumos. Diemžēl daudzas no šīm fotogrāfijām gadu gaitā ir pazudušas vai iznīcinātas. Mājas lapas veidotāji pauduši cerību, ka daudzi fotodarbi vēl joprojām ir saglabājušies, tāpēc aicinājuši tos "Līvu" laikabiedrus, kuriem ir saglabājušās fotogrāfijas no "Līvu" vēstures, kļūt par mājas lapas līdzveidotājiem – daloties fotogrāfijās, sniedzot papildus informāciju vai izdarot precizējumus notikumu hronikā.

Tāpat jāatgādina, ka grupa "Līvi" un Liepājas simfoniskais orķestris ar Latvijā zināmu mūziķu piedalīšanos sniegs koncertus Latvijas Nacionālajā operā 9.septembrī plkst. 14:00 un 19:00 un 10.septembrī plkst.19:00.

Latvijas Nacionālajā operā kopā ar "Līviem" un Liepājas simfonisko orķestri koncertā piedalīsies daudzi Latvijā labi zināmi mūziķi – vokālā grupa "Y.C." Aināra Rubiķa vadībā, Vilnis Krieviņš, Edijs Šnipke, Māris Zīlmanis, saksofonists Zintis Žvarts, vijolnieks Dzintars Beitāns, Ivo Fomins, Guntis Veits, Armands Alksnis, Mārtiņš Brauns, Juris Kulakovs u.c.

Aptuveni 2,5 stundu garajā koncertā skanēs dziesmas no "Līvu" "zelta fonda" "Līvu" līdera Ainara Virgas un orķestra diriģenta Jēkaba Ozoliņa aranžējumā.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties "Biļešu Paradīzes" tirdzniecības vietās un

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!