Viestura Kairiša jaunā filma "Tumšie brieži" no 15. septembra tiks izrādīta kinoteātrī "Coca Cola Plaza". Filma stāsta par septiņpadsmitgadīgu meiteni, kas kaisles un neziņas pārņemta kļūst pieaugsi. To izdarot viņa atklāj daudz jauna, par savu pagātni, jūtām un iepazīst savu un apkārtējās pasaules nežēlību, portālam "Delfi" pastāstīja filmas producentu – "Kaupo Filma" pārstāvji.
Lomās: Kristīne Krūze, Elita Kļaviņa, Juris Žagars, Kaspars Dimiters, Maija Doveika, Pēteris Martinsons, Ivo Martinsons, Gundars Grasbergs u.c. Operators Gints Bērziņš, māksliniece Ieva Jurjāne, komponists Artūrs Maskats.

Pabeidzis darbu pie savas otrās spēlfilmas, Viesturs Kairišs atklāj: ""Tumšie brieži" ir par atavismu, par cīņu lai atgrieztos pirmatnībā, par dārgu samaksu. Kaislē sakarsuši cilvēki ar bisēm rokās cenšas noķert katrs savu laimi, cenšas tikt galā ar savu apsēstību, ar savu jūtu reibumu. Neieslīgstot plakanā un piezemētā reālisma pasaulē, filmai jāļauj aizceļot tur, kur cilvēku garīgā atkailinātība iegūst pirmatnīgi spēcīgu vērienu."

Filmēšana ilga 40 dienas pagājušā gada augustā un septembrī. Filma tika uzņemta Cirstu muižā, Viesaku briežu dārzā (tas atrodas starp Vecpiebalgu un Ērgļiem), Teiču purvā un arī Rīgā. Režisora "Tumšo briežu" filmēšanas dienasgrāmatu var lasīt internetā.

Vācu mednieku lomā filmējušies vietējie vācu uzņēmēji. "Sākumā viņiem šķita, ka filmēšanās ir laba izklaide, bet tas izvērtās par smagu darbu un ilgām gaidīšanas stundām. Taču viņi turēja doto vārdu un izturēja līdz galam, par ko mēs visi esam ļoti pateicīgi", par filmas uzņemšanu stāsta producents Guntis Trekteris.

"Tumšie brieži" ir Latvijas un Austrijas kopražojums. Latvijas producents "Kaupo Filma", Austriju pārstāv kompānija "Fischerfilm". Projektu finansiāli atbalstījis Latvijas Nacionālais kino centrs, Valsts Kultūrkapitāla fonds un ES atbalsta programma "Media Plus". Filmas budžets - 700 000 EUR.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!