Atzīmējot 30 gadu jubileju, grupa "Līvi" sniegs trīs koncertus Latvijas Nacionālajā operā kopā ar Liepājas simfonisko orķestri un Latvijā zināmiem mūziķiem, informēja "Bilžu biroja" direktore Tija Auziņa.
Koncerti plānot 9.septembrī plkst. 14:00 un 19:00 un 10.septembrī plkst.19.00.

Kopā ar "Līviem" viņu 30 gadu jubileju svinēs un uz saviem 50 pastāvēšanas gadiem atskatīsies Pasaules Brīvo Latviešu Apvienība, kā arī Latvijas Ārlietu Ministrija.

Grupas "Līvi" un Liepājas Simfoniskā orķestra kopējā koncertprogramma pirmo reiz izskanēja mūzikas un mākslas festivālā "Bildes 2004", pēc tam Dzintaru koncertzālē un Liepāja, stadionā "Daugava".

Latvijas Nacionālajā operā kopā ar "Līviem" un Liepājas simfonisko orķestri koncertā piedalīsies daudzi Latvijā labi zināmi mūziķi – vokālā grupa "Y.C." Aināra Rubiķa vadībā, Vilnis Krieviņš, Edijs Šnipke, Māris Zīlmanis, saksofonists Zintis Žvarts, vijolnieks Dzintars Beitāns, Ivo Fomins, Guntis Veits, Armands Alksnis, Mārtiņš Brauns, Niks Matvejevs, Juris Kulakovs u.c.

Aptuveni 2,5 stundu garajā koncertā skanēs dziesmas no "Līvu" "zelta fonda" "Līvu" līdera Ainara Virgas un orķestra diriģenta Jēkaba Ozoliņa aranžējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!