Anšlava Eglīša jubilejas gadā apgāds "Jumava" ar romāna "Līgavu mednieki" izdevumu aizsāk Anšlava Eglīša "Rakstu" izdevumu ar dr.habil.philol. Viktora Hausmaņa komentāriem un pēcvārdu.
2006. gadā plānots izdot trīs "Rakstu" sējumus, kas iznāks līdz rakstnieka 100. jubilejai 14. okobrī. Latviešu literatūras klasiķis – prozaiķis un dramaturgs - A. Eglītis ir pilsētas rakstnieks – pilsētas dzīve un cilvēki ir viņa elements. Lasītājus saista rakstnieka mutuļojošā fantāzija, spilgtā izdoma un asprātīgais stils.

"Līgavu mednieki" ir literatūras klasiķa Anšlava Eglīša pirmais romāns, ar ko rakstnieks ieguva lielu popularitāti. Lasītājus saista A. Eglīša asprātībām piesātinātais stils, kas ir arī bagāts, daudzkrāsains un neparasts. Interesanta ir arī rakstnieka izcilā raksturošanas prasme. Romāna centrā ir trīs draugu - Eplata, Ķurzēna un Dušeļa – atšķirīgie ceļi cīņā par laimi. A. Eglītis romānā ironiski stāsta par Latvijas 20. gs. 30. gadu labākajām aprindām – tirgotājiem, konsuliem, banku darbiniekiem, korporeļiem, izvadā pa toreizējās Rīgas restorāniem un kafejnīcām.

"Līgavu mednieki" ir viens no spilgtākajiem Anšlava Eglīša romāniem - saistoša un intriģējoša lasāmviela. "Līgavu mednieki" ir dzīva liecība par 30. gadu Rīgu, cilvēkiem, viņu sadzīvi, tikumiem, savstarpējām attiecībām, domāšanas veidu, valodu, dzīves uztveri, alkām un ilgām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!