Grupa prominentu Lielbritānijas katoļu nostājušies opozīcijā Vatikāna aicinājumam boikotēt filmu "Da Vinči kods", norādot, ka kinolentes izrādīšana nav drauds, bet gan iespēja sabiedrībai izskaidrot viņu ticību.
Romas katoļu pāvestam Benediktam XVI tuvu stāvoša augsta amatpersona nosodīja Dena Brauna romānu "Da Vinči kods", pēc kura motīviem tiek uzņemt filma, apgalvojot, ka tajā izklāstīti meli, un aicinot kristiešus boikotēt kinolenti.

Lielbritānijas katoļu līdera kardināla Kormaka Mērfija-O'Konora pārstāvis norādīja, ka valsts katoļi ierosina citādu pieeju šim jautājumam - uztvert to kā iespēju izskaidrot cilvēkiem sevi un katoļticību. Drīzumā tiks izplatīts šāda satura paziņojums, kuru parakstījuši mūki, mūķenes, teologi un romānā negatīvā gaismā atainotās organizācijas "Opus Dei" locekļi. Vestminsteras arhibīskaps Mērfijs-O'Konors paziņojumu nav parakstījis.

"Mēs neaicinām uz boikotu vai protestiem. Mūsu viedoklis ir tāds, ka cilvēkiem pašiem jālemj, vai viņi vēlas redzēt šo filmu," aģentūrai "Reuters" uzsvēra kardināla pārstāvis, piebilstot, ka kinokompānijai tomēr vajadzējis skaidri norādīt, ka sižets ir izgudrojums, nevis patiesi fakti.

Brauna reliģiskās ievirzes trilleris visā pasaulē ir publicēts apmēram 40 valodās vairāk nekā 40 miljonos eksemplāru, un tas ir izraisījis daudzu katoļu sašutumu, jo darbā teikts, ka Jēzus Kristus bijis precējies ar Mariju Magdalēnu un ka viņiem bijis bērns. Romānā apgalvots, ka mūsdienās joprojām dzīvo Jēzus pēcteči.

Filmas, kurā filmējušies Toms Henkss un Odrija Totū, pasaules pirmizrāde notiks 19.maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!