Austrālijas pilsētas Sidnejas Anglikāņu baznīca plāno izrādīt savu videomateriālu 250 kinoteātros laikā, kad notiks kinolentes "Da Vinči kods" pirmizrāde.
Videosižets sniegšot "patiesību par Jēzu", apgalvo baznīcas amatpersonas, kas baiļojas, ka "Da Vinči kods" "maldinās cilvēkus par patiesību".

20 sekundes ilgajā videomateriālā būšot redzama Jēzus reakcija uz grāmatā paustajiem apgalvojumiem, ka baznīca melojusi par slepenu pēctecību.

Dena Brauna romānā "Da Vinči kods", pēc kura motīviem tiek uzņemta kinolente, apgalvots, ka mūsdienās joprojām dzīvo Jēzus pēcteči.

Filmas, kurā filmējušies Toms Henkss un Odrija Totū, pasaules pirmizrāde notiks 19.maijā.

Sidnejas anglikāņu līderis bīskaps Roberts Forsaits norāda: "Mums nav bail no filmas. Mēs necenšamies atrunāt cilvēkus no tās skatīšanās. Bet mēs ļoti labi apzināmies spēku, kāds ir populārām filmām, sniedzot nepatiesu informāciju par Jēzu".

Brauna reliģiskās ievirzes trilleris visā pasaulē ir publicēts apmēram 40 valodās vairāk nekā 40 miljonos eksemplāru, un tas ir izraisījis daudzu katoļu sašutumu, jo darbā teikts, ka Jēzus Kristus bijis precējies ar Mariju Magdalēnu un ka viņiem bijis bērns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!