Liepājā Latvijas mūziķu slavas alejas atklāšanā 12.maijā kā kulminācija paredzēta grupas "Līvi" koncerts uz "Latvijas 1. rokkafejnīcas" jumta, aģentūrai BNS pavēstīja pasākuma organizatori.
Alejā būs izvietoti 50 mūziķu bronzā atlieti plaukstas nospiedumi, kā arī mūžībā aizgājušo zvaigžņu piemiņas plāksnes, kas būs novietotas uz betona pamatnes Zivju ielā.

Mūziķu saraksts izveidots, aptaujājot duci mūzikas ekspertu un žurnālistu.

Pagaidām Rīgā un Liepājā rit pēdējo goda plākšņu izgatavošana, pēc kuras sarīkojumu organizatori arī būs gatavi nosaukt pirmos piecdesmit Slavas alejas iemītniekus. Iecerēts, ka turpmāk alejas dalībnieku skaitu papildinās katru pavasari.

Jau vēstīts, ka aleja taps, īstenojot pilsētas vēsturiskā centra rekonstrukcijas projektu, kas saņēmis valsts un Eiropas Savienības PHARE programmas finansējumu. Projekta ietvaros paredzēts uzbūvēt nelielas strūklakas Rožu laukumā, izveidot mūziķu un kultūras darbinieku slavas aleju Zivju ielas posmā no Rožu laukuma līdz Kungu ielai, kā arī ierīkot Amatnieku tirdziņu Zivju ielā iepretim Liepājas Centrālajai zinātniskajai bibliotēkai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!