Foto: Kadri no video
Latvijas 100. dzimšanas dienas priekšvakarā klausītāju novērtējumam sniegta mūziķa Jāņa Stībeļa dziesma "Dzintara Latvijas stāsts", kuras ierakstā piedalījusies virkne populāru un iemīļot pašmāju mūziķu.

Stībelis ir gan mūzikas, gan teksta autors. Savukārt dziesmas ierakstā skan arī Aijas Andrejevas, Intara Busuļa, Aminatas, Māras Upmanes-Holšteines, Ivo Fomina un Antras Stafeckas balss. Jaunā dziesma ir mākslinieku veltījums Latvijai tās simtgadē, vēstīts medijiem izplatītajā informācijā.

Šonedēļ publiskots gan jaunās dziesmas ieraksts, gan arī videoklips, kurā piedalījies arī Dailes teātra aktieris Andris Bulis.

"Ideja radās kā sveiciens Latvijai lielajā jubilejā. Melodijā ir gan nedaudz teiksmainuma, taču visnotaļ gribējās saglabāt pozitīvu un nākotnē vērstu skatījumu. Savukārt dziesmas tekstā ir izmantots nedaudz Latvijas vēstures un nacionālo simbolu – teika par seno letu karogu, vēstures pagriezieni, kara pelni, Latvijas brīvvalsts tapšana, strēlnieki un varoņu kapi, dzintars, linu villaine.

Vārdu sakot, simbolismu ir daudz, kas it kā dziesmai uzliek svinīgu, sakrālu formātu, tomēr nākotnē jāraugās ar gaišu skatu. Tāpēc svinēsim visi kopā, pūtīsim taures, sitīsim bungas, smaidīsim, priecāsimies, ka mums ir pašiem sava valsts," par jauno dziesmu stāsta Stībelis.

Ideja par kopdziesmu bijusi likumsakarīga – Stībelis uzskata, ka svinēt jubilejas draugu pulkā ir jautrāk, jo tā ir dalīšanās priekā ar citiem.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!