Foto: Kadrs no video
Gada nogalē populāri pašmāju mūziķi ierasti apvienojas projektā "Tev tuvumā", lai kopīgi izpildītu latviešu komponistu skaistākās Ziemassvētku dziesmas. Šonedēļ plašākas sabiedrības novērtējumam sniegts ļoti īpašs skaņdarbs – Renāra Kaupera dziesma ar Leona Brieža vārdiem "Gaismiņ, teci man pa priekšu".

Skaņdarba ierakstā piedalījušies vairāki labi zināmi un iemīļoti skatuves mākslinieki – Aija Andrejeva, Marts Kristiāns Kalniņš, Artūrs Skrastiņš, Jānis Aišpurs, Renārs Kaupers un grupas "Putnu Balle" dalībnieki Līva Kalniņa, Kristiāna Stirāne, Kārlis Būmeisters un Elvijs Bušs. Dziesma producēta "The Sound Poets" studijā, un to aranžējuši Jānis Aišpurs un Renārs Kaupers.

Dziesmas ierakstā bija jāskan arī mūziķa Valtera Frīdenberga balsij, teikts muzikālā projekta izplatītajā informācijā medijiem. Jau vēstīts, ka Valters pēc cīņas ar vēzi mūžībā devās 17. oktobrī.

14. decembrī Salaspils kultūras namā sāksies mūziķu apvienības koncertturneja, kas noslēgsies 29. decembrī Velēnas baznīcā. Kopumā tiks aizvadīti 11 koncerti dažādās vietās – Latvijas dievnamos un kultūras centros.

Mūziķi koncertos izpildīs Imanta Kalniņa, Raimonda Paula, Aivara Hermaņa, Jāņa Lūsēna, Valta Pūces, Ulda Marhilēviča, Igo, Aigara Voitišķa un citu latviešu komponistu skaistākās Ziemassvētku dziesmas. Šogad speciāli šim projektam taps skaņdarbi, ko radījuši Renārs Kaupers, Jānis Lūsēns un Aivars Hermanis.

Šogad mūziķu projektā apvienosies Aija Andrejeva, Marts Kristiāns Kalniņš un grupa "Putnu Balle". Koncertos piedalīsies arī īpašie viesi, kuru vidū būs Andris Keišs, Aivars Hermanis, Jānis Streičs un Jānis Lūsēns.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!