Foto: Edijs Kārkliņš
Vislatvijas projekta "Prāta spēles: simtgades kauss" priekšpēdējā, Zemgales, pusfinālā aizvadītajā nedēļas nogalē tika noskaidroti nākamie pieci finālisti, kas Latvijas dzimšanas dienas mēnesī Rīgā cīnīsies par ekskluzīvo un īpašo Simtgades kausu.

Spēle notika Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā Jelgavā, kur uz prātošanu sanāca kopumā 26 komandas, kas tiesības spēlēt pusfinālā bija ieguvušas piecās atlases spēlēs Zemgales reģionā: Bauskā, Jelgavā, Lapmežciemā, Olainē un Jēkabpilī.

Ar pirmajām kārtām vadībā izvirzījās erudītu komanda, kas ar līdzīgu sastāvu piedalījusies jau vairakkārt un Zemgales pusfinālu kā "Kastro bez parastas rozetes" noslēdza ar pelnītu pirmo vietu un ceļazīmi uz finālu.

Pusfinālā komandas pārbaudīja zināšanas par tādam tēmām kā latviešu kinoaktieri, slavenu autoru bērnības atmiņas, citāti, mūzikas instrumenti, velosipēdu rūpniecība, Kārļa Skalbes daiļrade un personība, bobslejs, Latvijas daba un dzīvnieki. Visi rezultāti pieejami projekta mājaslapā šei.

Līdzīgi kā iepriekšējās spēlēs, arī šajā pusfinālā spēkošanās bija sīva un rezultāti bija ļoti blīvi – otro no sestās vietas, kas palika uzreiz aiz strīpas, šķīra vien 30 punkti jeb trīs pareizas atbildes. Ceļazīmi uz finālu nopelnīja arī komandas "Latvijas apceļotāji", "Ārstniecības augi", "Kam vēl nav 100, tie var" un "Āreče".

"Noslēdzošais, piektais pusfināls norisināsies Kurzemē, Ventspilī, 3.novembrī, kur komandām būs vēl pēdējā iespēja iegūt ceļazīmi uz pirmo Simtgades spēļu finālu," atzīmē spēles vadītājs Edijs Začs.

"Jau pavisam drīz, 10.novembrī, visas 25 erudītākās Latvijas komandas piedalīsies Simtgades kausa finālā, lai cīnītos par Simtgades kausu un erudītākās komandas titulu! Satraucoši, vai ne ? Vēl viena spēle, kas ļaus sagatavoties un atlasīs labākos no labākajiem, un tad jau visus resursus koncentrēt uz labāko sniegumu, ko katra komanda spēj. Vēlam visiem veiksmi!" piebilst Začs.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!