Foto: LETA
Trešdien, 17. oktobrī, Latviju pāršalca sēru vēsts – vien deviņas dienas pirms savas 31 gada jubilejas mūžībā devās mūziķis un TV raidījumu vadītājs Valters Frīdenbergs. Pēdējā mēneša laikā viņa veselības stāvoklis bija strauji pasliktinājies, un pirms divām nedēļām viņš tika ievietots slimnīcā.

Šīs divas nedēļas pie Valtera slimnīcā uz maiņām dežūrējuši divi viņam vistuvākie cilvēki – mīļotā meitene Kristīne un mūziķa draugs, producents un režisors Mareks Bērents. Sarunā ar izdevumu "Vakara Ziņas" Mareks pastāstījis, ka, lai gan Valteram kļuvis arvien smagāk, gaisā tomēr virmojusi cerība, ka viss būs labi.

"Mēs visu laiku bijām ar Valču kopā, līdz pēdējam... Kad viņš gulēja, netraucējām, bet, kad bija nomodā, – runājāmies. Vēl dienu iepriekš stāvoklis bija smags, bet viņš bija adekvāts un mēs runājāmies par politiku. Viņš zināja savu stāvokli un to, kas draud," atmiņās dalījies Mareks.

Kā vēsta izdevums, Valters nav centies atvadīties no saviem vistuvākajiem cilvēkiem, jo līdz pat beigām turpinājis cīnīties, bet pēdējais mēnesis viņam bijis īpaši smags.

Kā pastāstījis Mareks, viņš šobrīd organizē atvadu ceremoniju, kas būs līdzīga tai, kura notika 2011. gada 3. februārī, kad pēdējā gaitā tika izvadīts grupas "Tumsa" bijušais solists Mārtiņš Freimanis.

"Tas būs lielais Valtera atvadu koncerts un bēru ceremonija Rīgas Krematorijā. Viņš tiks kremēts," pastāstījis mūziķa draugs.

Jau vēstīts, ka pērn novembrī plašākai sabiedrībai tapa zināms, ka mūziķim ir atklāts vēzis. Tika uzsākta ziedošanas kampaņa ārstēšanās izdevumu segšanai. Līdzekļi tika savākti ļoti īsā laikā, un jau decembra vidū Valters devās uz Berlīni, kur Šaritē klīnikā viņam veica nepieciešamos izmeklējumus, lai izvērtētu visefektīvāko ārstēšanas kursu.

Pēc ķīmijterapijas kursa iziešanas Valters šogad maijā atgriezās dzimtenē un ar skubu metās atpakaļ darbos. Tiesa, par savu veselības stāvokli Valters izteicās piesardzīgi, bet ne mirkli nezaudēja optimismu un norādīja, ka dakteri Vācijā ir izdarījuši visu, kas bijis viņu spēkos.

Pēdējos mēnešos Valters aktīvi piedalījās dažādos pasākumos un koncertos, un daudzus līdz sirds dziļumiem satrieca vēsts, ka viņa dzīvība ir izdzisusi. Latvija joprojām sēro par mūziķa nāvi, un arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis viņa tuviniekiem izteicis publisku līdzjūtību.

Savukārt populārā grupa "Tumsa", kuras solists vairākus gadus bija Valters, pēc mūziķa nāves nolēmusi pārtraukt savu radošo darbību. Jau vēstīts, ka atvadīšanās no Valtera notiks nākampiektdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!