Foto: Пресс-фото
Rīdzinieki un pilsētas viesi Latvijas simtgadē iepriecināti ar jaunu pilsētvides objektu – iespaidīgu skulptūru, kurā atveidotas boksera Maira Brieža rokas.

Skulptūra ir četrus metrus augsta, un tā ir lielākā dabā apskatāmā un aptaustāmā roku skulptūra Latvijā. Tajā attēlotie rokas pirksti simboliski rāda Latvijas abreviatūru LV, "Delfi Izklaidi" informē jaunā pilsētvides objekta radošās komandas pārstāvji.

Vides objekts, par kura modeli izvēlēts Briedis, veltīts Latvijas simtgadei, un skulptūra veidota ar trīsdimensiju skenēšanas tehnoloģiju, kas ļāvusi iegūt sportista roku virtuālu modeli. Tad tas palielināts 20 reizes, pa slāņiem izfrēzēts un salīmēts, bet noslēgumā tēlnieks objektam piešķīris dzīvīgumu, to rūpīgi slīpējot.

Liela uzmanība pievērsta ne tikai roku proporcijām, formai un fiksētai pozai, bet arī anatomiskām detaļām. Tādējādi izdevies maksimāli precīzi atainot rokas, kas latviešu sportistam ne tikai atnesušas panākumus un pasaules slavu, bet arī simbolizē spēku un to, ka Latvijas iedzīvotāji ir darītāju tauta.

Objekta mākslinieciskais autors ir pašmāju arhitekts Didzis Jaunzems, kurš regulāri veido urbānus vides objektus un scenogrāfijas dažāda mēroga pasākumos. Viņa īstenoto projektu klāstā ir gan skatuves noformējums pašmāju mūziķu koncertos un operas izrādēs, gan Likteņdārza skatu terase un Dabas koncertzāles paviljons, par ko 2013. un 2015. gadā saņēmis Latvijas Arhitektūras gada balvu. Savukārt roku tehniskā izveide notikusi mākslinieki Arņa Vataša vadībā, kurš plašāku atpazīstamību ieguvis, veidojot dekorācijas vēsturiskai filmai "Namejas gredzens".

Skulptūra skvērā pie tirdzniecības centra "Domina Shopping" C ieejas iepretim Zemitāna tiltam būs apskatāma līdz šī gada Pirmajai adventei, kad tās vietu ieņems Ziemssvētku egle.

View this post on Instagram

A post shared by Mairis Briedis (@mairisbriedis) on Oct 4, 2018 at 2:36am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!