Foto: Vida Press
Par gaumi strīdēties, protams, ir pilnīgi bezjēdzīgi un muļķīgi, tomēr tas dažādu jomu ekspertiem neliedz taisīt topus un izkristalizēt labākos vai neveiksmīgākos par visu iespējamo. Gana kaismīgas diskusija raisījusi mūzikas izdevuma "Billboard" apskatnieku veidotā 100 līdz šim labāko 21. gadsimta mūzikas videoklipu izlase.

Sen pagājuši laiki, kad ļaudis stāvēja garās rindās pie mūzikas ierakstu veikaliem, lai iegādātos sava elka jaunāko albumu, un MTV bija mūzikas videoklipu pamatplatforma. Tagad virsroku ņēmis internets.

Mūsdienās mūzika visbiežāk tiek klausīta dažādos straumēšanas servisos, savukārt videoklipi savu uzvaras gājienu svin "YouTube", kur ļaudīm iespējams tos vērtēt, komentēt un skatīties līdz nelabumam.

Tiesa, tas gan nenozīmē, ka videoklipi būtu kļuvuši nebaudāmāki. Tieši pretēji – katrs klikšķis ir no svara un visi tīko lauzt skatījumu rekordus, tāpēc mūziķiem nākas izdomāta arvien jaunus veidus, kā pārsteigt, jo patērētāju apetīte pēc kaut kā jauna un neredzēta ir neremdināma. Turklāt svarīgs ir arī vēstījums.

Kā jau tas piedien dažādiem topiem, nereti par labākajiem no labākajiem tiek atzīti tādi, kas citos apkopojumos skarbi nopelti un pat dēvēti par briesmīgiem. Arī "Billboard" apskatnieku veikums izpelnījies nevienprātīgu novērtējumu. "Delfi Izklaide" saviem lasītājiem piedāvā iepazīties ar desmit izdevuma vērtējumā labākajiem videoklipiem un katram pašam pieņemt lēmumu, kurš no tiem pelnījis slavas dziesmas, bet kurš, iespējams, tiek cildināts nepelnīti. Pilns tops apskatāms šeit.

10. vieta: Childish Gambino – "This Is America", 2018. gads


9. vieta: Fatboy Slim – "Weapon of Choice", 2000 gads


8. vieta: Bejonsa Noulza – "Single Ladies (Put a Ring on It)", 2008. gads


7. vieta: Britnija Spīrsa – "Toxic", 2004. gads


6. vieta: Rianna un Kelvins Hariss – "We Found Love", 2011. gads


5. vieta: "OutKast" – "Hey Ya!", 2003. gads


4. vieta: Bejonsa – "Formation", 2016. gads


3. vieta: D'Angelo – "Untitled (How Does It Feel?)", 2000. gads


2. vieta: Misija Eliota – "Work It", 2002. gads


1. vieta: Lady Gaga – "Bad Romance", 2009. gads


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!