Foto: LETA

Savulaik populārais dažādu humora raidījumu vadītājs, bijušais "Mēmā šova" producents Viesturs Dūle pirms aptuveni sešiem gadiem paziņoja, ka nolēmis mainīt vārdu un turpmāk dēvēsies Zuarguss Zarmass. Visus šos gadus vīrietis tiesājies, lai panāktu, ka šī viņa vēlme tiek atzīta oficiāli, un visbeidzot viņam tas arī izdevies.

11. septembrī Administratīvajā tiesā tika slēgta tiesvedība starp Dūli un Tieslietu ministriju. Tagad viņš oficiāli dēvējams par Zuargusu Zarmasu, un viņš jau ticis pie jaunas pases, autovadītāja apliecības un bankas kartēm, šonedēļ vēsta izdevums "Kas Jauns".

"Ar lepnumu visiem atrādu savu pasi, kad vien tas nepieciešams. Piemēram, kad nupat ar lekcijām braucu uz ārzemēm. Esmu gluži kā tas puika bērnībā, kurš ticis pie pirmā pulksteņa, visiem uzbāžas ar jautājumu, vai nevēlas uzzināt, cik pareizs laiks, jo tā ir iespēja atrādīt jauno laikrādi," izdevumam prieku par vārda maiņu paudis Zuarguss.

Zuarguss sacījis, ka nomainīt visus dokumentus neesot bijis sarežģīti, un publiski pateicies Latvijas valstij par to, ka vārda maiņas gadījumā bez liekām klapatām var viegli un ātri iegūt gan jaunu pasi, gan jaunu autovadītāja apliecību.

"Saku paldies Tieslietu ministrijas ierēdņiem, ka tomēr atļāva man dzīvot tādu dzīvi, kādu vēlos. Ka viņi ļāva man būt tam, kāds gribu, un respektēja Augstākās tiesas lēmumu," tā Zuarguss.

Tiesa, vīrietis bijis saprotošs par to, ka Tieslietu ministrija sākumā nav ļāvusi viņam nomainīt vārdu, jo tas, viņaprāt, varētu radīt lieku jucekli, kad katrs kuram tas ienāk prātā, pēkšņi izdomā mainīt vārdu. Tajā pašā laikā arī Zuarguss uzsver – viņu nostāja esot bijusi pretrunā ar Satversmi.

"Izjūtas ir ļoti labas. Jo beidzot esmu atzīts! Līdz šim sajutos gluži kā afroamerikānis piecdesmitajos gados, kad baltie visādi ierobežoja viņu tiesības. Es daudzus gadus biju tāds neatzītais, bet nu esmu pieņemts, beidzot situācija atrisināta. Forši, ļoti, ļoti forši," prieku paudis Zuarguss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!