Foto: Vida Press
Tam, ko dara Lielbritānijas prinča Harija laulātā draudzene Saseksas hercogiene Megana, britu mediji seko līdzi ar teju vai slimīgu interesi, un katrs sīkums, ko viņa izdara, tiek pārvērsts par sensāciju. Šonedēļ plašu ievērību izpelnījies pavisam ikdienišķs žests – Megana pēc izkāpšanas no automašīnas pati aiztaisījusi durvis.

Tas ir sīkums, ko katru dienu dara miljoniem cilvēku, bet, kad Saseksas hercogiene otrdien, 25. septembrī, aizvēra auto durvis, sociālie tīkli teju vai uzsprāga. Pilnīgi visi, kam nebija slinkums, steidza komentēt Meganas žestu.

Hercogiene otrdien pirmo reizi kopš ieprecēšanās britu karaliskajā ģimenē oficiālu pasākumu apmeklēja viena pati, vēsta raidsabiedrība BBC. Viņa viesojās Karaliskajā mākslas akadēmijā Londonā.

Modes izdevumi, kā ierasts, līdz katrai sīkākajai niansei iztirzājuši Meganas apģērbu, savukārt lauvas tiesu uzmanības izpelnījies fakts, ka viņa pati aizvērusi automašīnas durvis.

Ārzemju mediji ziņo, ka šāds žests neesot bieži novērojams starp karaļnama daiļā dzimuma pārstāvēm.

Savukārt sociālo tīklu lietotāji jūsmojuši, ka hercogiene nodemonstrējusi savu vienkāršību un pieticību. Daži pat prātojuši, ka neko tamlīdzīgu agrāk neesot redzējuši.

Tiesa, kā norādījis smalkās etiķetes pārzinātājs Viljams Hansons, hercogiene nebūt nav izdarījusi kaut ko tādu, kas skaitītos karaliskās etiķetes pārkāpums – nevienā protokolā nav teikts, ka karaļnama pārstāvjiem ir aizliegts pašiem aiztaisīt automašīnas durvis. Laika gaitā gluži vienkārši tā iegājies, ka viņu vietā to izdara kāds cits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!