Foto: Privātais arhīvs
Liels nesmukums izcēlies Ukrainas skaistumkonkursu aprindās. Aizvadītajā ceturtdienā kronēta jaunā "Mis Ukraina" – par daiļāko neprecēto sievieti atzīta 23 gadus jaunā Veronika Didusenko no Kijevas. Tiesa, šonedēļ atklājies, ka viņa organizatoriem klaji melojusi un pārkāpusi konkursa nolikumu.

Nolikums paredz, ka konkursā "Mis Ukraina" drīkst piedalīties tikai sievietes, kuras nav precējušās vai šķīrušās un kurām nav bērnu. Dažādi mediji Ukrainā, Krievijā un pat Lielbritānijā vēsta, ka Didusenko pārkāpusi noteikumus – viņa ne tikai savulaik ir bijusi precējusies, bet viņa arī audzina četrus gadus vecu dēliņu, kas nācis pasaulē viņas izjukušajā laulībā.

"Mis Ukraina" rīkotāji pirmdien, 24. septembrī, konkursa oficiālajā mājaslapā publicējuši paziņojumu, ka pieņemts lēmums diskvalificēt Didusenko un anulēt viņas titulu.

Kā vēstījuši organizatori, Didusenko konkursa pieteikumā norādījusi nepatiesu informāciju un ar savu parakstu apliecinājusi stingri ievērot līgumā atrunātos noteikumus, kurus viņa, kā vēlāk izrādījies, pārkāpusi.

"Veronika Didusenko sniedza nepatiesu informāciju, ka viņa nav bijusi precējusies un viņai nav bērnu," norādījuši konkursa rīkotāji.

Pēc tam, kad gaismā nākuši daiļavas meli, sasaukta konkursa žūrijas padome, kura pieņēmusi lēmumu kronēt jaunu "Mis Ukrainu". Tiek vēstīts, ka konkursa atkārtotais fināls TV kanālā "1+1" tiks translēts 30. septembrī.

Veronikas krāpšanās un meli skaļi atbalsojušies ne tikai Ukrainā, bet arī citu zemju medijos, izraisot plašu skandālu.

Tikmēr pati vaininiece ar sociālo tīklu starpniecību pateikusies saviem atbalstītājiem un skaidrojusi, ka negrasoties atteikties no viņai piešķirtā titula. Veronika arī paudusi pārliecību, ka konkursa nolikums ir diskriminējošs un, viņasprāt, ir negodīgi aizliegt konkursā piedalīties sievietēm, kuras ir dzemdējušas vai bijušas precējušās.

View this post on Instagram

Нарешті, усвідомивши все, що трапилося, відзнявши перші прямі ефіри та інтерв`ю для ЗМІ, я можу поділитися своїми емоціями! Мене переповнює невимовна вдячність комітету @missukraine_official👑кожному, хто мне підтримував, я відчуваю Вашу любов і віру - це ДИВОВИЖНО❤️❤️❤️ Дякую надзвичайним @landik19 за підтримку 24/7, @ayten.novruzova, @zorianchuk, @katya_den, @veronica_v78, виконавчому директору @kioseviktoriya💪 Моя щира подяка членам ЖУРІ: @mashaefrosinina, @aakucherenko, @nikolaytyshchenko, @vova_ostapchuk, @olgakharlan, @iusypchuk_bogdan @gorovaya_irina, @aysina_julia, @yuriy_tkach ✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨та красномовним ведучим @kosadcha, @gorbunovyuriy💫💫 І ,звичайно, спасибі чудовій @polina.tkach за передачу естафети🙏❤️ Обожнюю моїх дівчат: Miss Ukraine Earth @anastasiia_kryvokhyzha та Miss Ukraine International @bogdana_tarasyk ❣️❣️❣️ #missukraine2018👑

A post shared by Veronika Didusenko (@veronika_didusenko) on Sep 21, 2018 at 10:17am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!