Foto: Publicitātes foto

Dažādi skandāli un negaidīti pavērsieni turpina apvīt zāļu ražotāju "Olainfarm". Septembra sākumā kompānijas akcionāri pilnībā nomainīja uzņēmuma padomi, kas izraisīja lielas nesaskaņas starp Valērija Maligina mantiniecēm. Pašmāju prese šonedēļ vēsta, ka viena no viņām – Valērija meita Nika Saveļjeva – nolēmusi pārdot savu trešdaļu uzņēmuma akciju. Viņas pārstāve Katrīna Ansonska šo informāciju gan kategoriski noliedz.

Šādu informācija nonākusi izdevuma "Vakara Ziņas" rīcībā. Medijs šonedēļ arī vēsta, ka tā rīcībā parādījusies informācija, ka Nikas vīram Sergejam Saveļjevam aizvadītajā sestdienā Jūrmalas restorānā esot bijušas darījuma pusdienas ar skandalozo uzņēmēju, Ziemeļosetijā dzimušo Arbi Indorbajevu un viņa dēlu Anzoru.

Kā vēsta izdevums, Nikas vīrs īsā telefonsarunā esot apstiprinājis, ka viņa sieva vēlas pārdot savas uzņēmuma akcijas, tomēr noliedzis, ka būtu bijusi biznesa tikšanās ar Indorbajevu, kura vārds plašsaziņas līdzekļos 2011. gadā izskanēja saistībā ar "Latvijas Krājbankas" bijušā īpašnieka Vladimira Antonova tēvam Aleksandam Antonovam izteiktiem draudiem. Valsts policija toreiz uzsāka kriminālprocesu.

"Jā, Nika tirgo savas "Olainfarm" akcijas, ko mantoja no tēva, bet ar Arbi viņa nav tikusies. Krimināli sodāmiem cilvēkiem mēs neuzticamies," izdevumam sacījis Sergejs. Saveļjevs gan izvairījies skaidri atbildēt, vai ar abiem Indorbajeviem ticies pats.

Drīz pēc šīs publikācijas ar portālu "Delfi" sazinājās Nikas Saveļjevas pārstāve Katrīna Ansonska un noliedza žurnāla izplatīto informāciju, ka viņas kliente tirgo savas uzņēmuma akcijas.

"Kā Nikas Saveļjevas komunikācijas pārstāve es vēlos jūs informēt, ka Nika Saveļjeva netirgo sev piederošās "Olainfarm" akcijas un noliedz žurnālā "Vakara ziņās" publicēto informāciju. Tās ir viltus ziņas," rakstiskā vēstulē vēstījusi Ansonska.

Atgādinām, ka septembra sākumā "Olainfarm" akcionāri nolēma pilnībā nomainīt uzņēmuma padomi. No padomes tika atsaukts tās iepriekšējais priekšsēdētājs Ivars Kalviņš, vietniece Milana Beļeviča un padomes loceklis Ivars Godmanis. Viņu vietā par padomes priekšsēdētāju tika ievēlēts advokāts Pāvels Rebenoks, par vietnieci – Valērija Maligina mantojuma aizgādne Irina Maligina, bet par padomes locekļiem – advokāts Mārtiņš Krieķis, Daina Širlaka un Signe Baldere-Sildedze, kura ir Maligina jaunākās meitas Annas Emīlijas aizbildne.

11. septembrī tapa zināms, ka Signe nolēmusi pamest darbu padomē. Dažas dienas vēlāk viņa kopā ar Maligina meitu Niku vērsās tiesībsargājošajās iestādēs par iespējamu raiderismu saistībā ar vadības maiņu AS "Olainfarm". Savukārt šonedēļ abas pieprasīja sasaukt uzņēmuma akcionāru ārkārtas sapulci, pamatojot to ar vēlmi novērst trešo personu negodprātīga tiesību izlietojuma rezultāta radītās sekas.

Sarunā ar izdevumu "Kas Jauns" Nika un Signe šonedēļ pauda neizpratni par to, ka Irina Maligina Pāvelu Rebenoku iecēlusi padomes priekšsēdētāja amatā. Abas akcionāres apgalvoja, ka viņas vairs netiekot pat ielaistas rūpnīcā. Nika atzina, ka ar savu māsu vairs nesarunājoties.

Abas sievietes pauda pārliecību, ka Irina izmantojusi māsu uzticēšanos un, iespējams, gājusi pavadā pagaidām vēl neizgaismotiem censoņiem, kuriem varētu būt interese par "Olaifarm", un juristiem Rebenokam un Krieķim, kas pārstāvējuši cita farmācijas jomas milža "Grindeks" lielākos akcionārus Kirovu un Annu Lipmanus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!