Foto: Caters News/Scanpix/LETA
Kadru virkni, kurā iemūžināts cilvēku radīto arhitektūras brīnumu spožums un posts, sarūpējis britu fotogrāfs Džeimss Kervins. Viņš nesen paviesojies Abhāzijā un apmeklējis savulaik diženas un ļaužu apbrīnotas, bet tagad aizmirstībā grimstošas, karā cietušas celtnes.

Kervins Gruzijas ziemeļrietumus pie Melnās jūras, kur atrodas separātiskā Abhāzija, apmeklējis šī gada sākumā, vēsta "Caters News" aģentūra.

Viņš momentuzņēmumos piefiksējis pamestas vilciena stacijas, viesnīcas, tiltus un sanatorijas. Kā atklājis fotogrāfs, viņš meklējis reģiona apslēptos arhitektūras dārgakmeņus.

"Dažus šis reģions fascinē, bet citi uzskata, ka tas ir neatgriezeniski izpostīts, un tā, tas, protams, arī ir, jo tur plosījies karš," pastāstījis fotogrāfs.

36 gadus vecais fotogrāfs jau sen bija sapņojis aizbraukt uz Gruziju, tomēr viņam vajadzēja laiku, lai sīkāk izpētītu reģionu un izzinātu tā brīnumus. Kervins visu nepieciešamo informāciju uzzinājis ar "Google" palīdzību, kā arī no avotiem pašā Gruzijā.

"Rietumgruzijā un Abhāzijā savulaik bija ļoti daudz sanatoriju, uz kurām brauca krievi un tur tērēja daudz naudas. Abhāzija un tās teritorija spēj pārsteigt aiz katra stūra," iespaidos dalījies fotogrāfs, kuru vienmēr ļoti vilinājuši pamesti nami un vietas.

Atgādinām, ka tikai dažas valstis, tostarp arī Krievija, Abhāziju atzinušas "de iure".
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!