Foto: DELFI
Otrdienas, 18. septembra, pēcpusdienā Latvijas Televīzijas ēkā Zaķusalā ar jautru ballīti tika prezentēts pašmāju seriāls jauniešiem "16+". Pasākuma apmeklētājiem bija unikāla iespēja iepazīties ar galveno lomu atveidotājiem, kā arī pašiem pirmajiem noskatīties dažas sērijas.

Ballīte sākās ar oficiālo uzrunu daļu, kurai sekoja muzikāli pārsteigumi, sēriju skatīšanās, neformālas sarunas un citas izklaides. Seriāla prezentācijā kuplā pulkā bija sanākuši atraktīvi jaunieši, kā arī atpazīstamas personības – "Dzelzs vilks" līderis Juris Kaukulis, TV un ētera personība Baiba Sipeniece-Gavare, dīdžejs Toms Grēviņš, "Draugiem.lv" runasvīrs Jānis Palkavnieks, dziedātājas Olgas Rajeckas meita Marija un daudzi citi.

Jau vēstīts, ka seriāla režisors ir Uldis Cipsts, bet scenāriju veidojuši Osvalds Zebris un Artis Dobrovoļskis. Stāsta centrā ir seši vidusskolēni, kuri tiek ierauti pašu izraisītu notikumu ķēdē. Viņi draudzējas, iemīlas, kļūdās, labojas un dzīvo tādā pasaulē, kādu to radījušas iepriekšējās paaudzes – tikai pēc saviem noteikumiem.

Notikumi grozās ap četru draugu kompāniju – Māru, Mārtiņu, Edgaru un Paulu, kuri mācās vienā klasē. Sākoties jaunajam mācību gadam, klasei pievienojas divas meitenes – Laura un Amanda, kuru ierašanās un attieksme sašķoba it kā stabilo draudzību. Sākas notikumu virkne, kurā tiek ierauti visi, un ir skaidrs, ka neviens no jauniešiem bez draugu palīdzības pats no tās tik viegli ārā netiks.

Jaunajā seriālā galvenās lomas atveido jaunieši bez iepriekšējas pieredzes aktiera darbā – TV personības Baibas Sipenieces-Gavares meita Grieta Sipeniece, radio "Pieci.lv" balss Aleksis Vilciņš, Augusts Barkovskis, Helēna Kuple, Kristaps Brēmers un Annija Ūsīte.

Seriāla mērķauditorija ir jaunieši vecumā no 13 līdz 17 gadiem. Seriāla mūzikas celiņā izmantota tikai un vienīgi Latvijā radīta mūzika, tādēļ kā mūzikas redaktors komandai piesaistīts Toms Grēviņš.

Jaunā seriāla galvenā platforma būs "YouTube", bet informācija par to būs atrodama arī "Instagram" (tostarp arī "IGTV") un "Facebook". Tiks izmantots arī "Instagram TV". Pirmās epizodes tiks publicētas 21. septembrī. Plānots, ka seriāls rudenī tiks pārraidīts arī LTV7 ēterā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!