Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Aizvadītajā nedēļā pasauli satrieca ziņa, ka 26 gadu vecumā no narkotiku pārdozēšanas miris daudzsološais amerikāņu reperis Maks Millers. Hiphopa mūzikas cienītāji un fani turpina sērot par jaunā vīrieša pāragro nāvi.

Vairāki tūkstoši fanu šonedēļ pulcējušies Frika parkā repera dzimtajā pilsētā Pitsburgā, lai aizdegtu svecītes, noliktu ziedus un dažādas piemiņas lietas, vēsta raidsabiedrība CBS.

Šis parks ne velti izvēlēts par repera piemiņas ceremonijas vietu viņa atbalstītājiem. Tajā atrodams zilais slidkalniņš, kas bijis iedvesmas avots mūziķa 2011. gadā iznākušā debijas albuma "Blue Slide Park" nosaukumam.

Tiek vēstīts, ka reperis bērnībā bieži spēlējies šajā parkā. Arī tad, kad Millers kā reperis sāka gūt atpazīstamību, viņš neaizmirsa par savu dzimto pilsētu – mūziķis dāsni ziedojis naudu dažādām Pitsburgas labdarības organizācijām.

Uz piemiņas pasākumu parkā bija ieradušies fani ne tikai no Pitsburgas. Pie zilā slidkalniņa varēja sastapt ļaudis no Ņujorkas, Atlantas, Toronto un daudzām citām vietām.
Foto: Vida Press

Jau vēstīts, ka Maks Millers, īstajā vārdā Malkolms Džeimss Makormiks, piektdien, 7. septembrī, tika atrasts miris savā Losandželosas miteklī. Repera dzīvību izdzēsa narkotiku pārdozēšana.

Millera karjera aizsākās 2010. gadā, kad viņš parakstīja līgumu ar Pitsburgas ierakstu kompāniju "Rostum Records". Gadu vēlāk iznāca viņa debijas albums "Blue Slide Park". Viņš tika dēvēts par vienu no daudzsološākajiem jaunajiem amerikāņu reperiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!