Foto: ITAR TASS/Scanpix/LETA

Svētdien, 2. septembrī, zemes klēpī tika guldīts leģendārais Krievijas estrādes mākslinieks un Valsts domes deputāts Josifs Kobzons, kurš 80 gadu vecumā mūžībā devās 30. augustā.

Krievijas mediji vēsta, ka pie Čaikovska koncertzāles Maskavā, kur notika piemiņas pasākums, atvadīties no Kobzona bija ieradušies aptuveni seši tūkstoši cilvēku.

Izvadīt Kobzonu pēdējā gaitā piemiņas pasākumā bija ieradies arī Krievijas prezidents Vladimirs Putins, premjerministrs Dmitrijs Medvedevs un daudzi citi politiķi.

Tāpat arī bēru viesu vidū bija daudzas Krievijas estrādes zvaigznes, tajā skaitā arī dziedātāja Alla Pugačova, viņas laulātais draugs Maksims Galkins un meita Kristīna Orbakaite.

Pēc piemiņas pasākuma zārks ar nelaiķi tika aizvests uz Vostrjakovas kapiem Maskavā, kur Kobzons tika guldīts zemes klēpī. Šajā pašā kapsētā apglabāti arī vairāki viņa tuvinieki.

Jau vēstīts, ka Kobzons 30. augustā nomira slimnīcā Maskavā. Estrādes mākslinieks vairāku gadu garumā cīnījās ar vēzi, un pēdējos mēnešos viņa veselības stāvoklis bija strauji pasliktinājies. Jūlija izskaņā Kobzons tika hospitalizēts.

Kobzons slavas virsotnē nonāca septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados. Viņš bija padomju estrādes "seja" un laikmeta simbols. Savukārt 1997. gadā viņš kļuva par Krievijas Valsts domes deputātu.

2014. gadā Latvija Kobzonu un vēl vairākas citas Krievijas estrādes zvaigznes par atbalstu Krimas okupācijai un Krievijas agresijai Donbasā iekļāva "melnajā sarakstā". Viņš bija iekļauts arī Eiropas Savienībā nevēlamo personu sarakstā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!