Latviešu šlāgeru izpildītāja Liene Šomase jau agrāk pieķerta, pārkāpjot Ceļu satiksmes noteikumus, par ko izpelnījusies sabiedrības nosodījumu, un viss liecina par to, ka viņa no savām kļūdām nemācās.

Otrdien, 28. augustā, pie "Delfi Aculiecinieka" vērsies kāds satraukts lasītājs, kurš norādījis, ka "Šomase atkal "spridzina" pie stūres, braucot nepiesprādzējusies, izmantojot viedierīci un rādot labu piemēru meitai".

Portāla lasītājs norādījis saiti uz dziedātājas "Instagram" foto blogā publicētu video, kurā Šomase savus sekotājus aicina uz atvērto durvju dienu viņas vadītajā bērnu un jauniešu radošajā studijā.

Sižetā skaidri redzams, ka dziedātāja video uzņēmusi, atrodoties pie automašīnas stūres. Turklāt fonā esošais spēkrata logs liecina, ka filmēšanas brīdī transportlīdzeklis bijis kustībā.

Video izskaņā kamera tiek pagriezta pret dziedātājai blakus sēdošo meitiņu Gabrielu, kas nozīmē, ka telefons nav bijis nostiprināts tam paredzētā ierīcē uz paneļa, bet gan turēts rokā.

Tāpat arī videoklipā skaidri redzams, ka Šomase nav bijusi piesprādzējusies, kā to paredz noteikumi. Viņa vienlaicīgi veikusi divus nopietnus pārkāpumus.

Atgādinām, ka jūlija sākumā stājās spēkā grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas paredz bargākus sodus par vairākiem būtiskiem pārkāpumiem ceļu satiksmē, tostarp par viedierīču lietošanu, transportlīdzeklim esot kustībā, kā arī drošības jostas neizmantošanu.

Ja iepriekš par viedierīces lietošanu pie stūres piemēroja brīdinājumu vai naudas sodu līdz 15 eiro, tad kopš jūlija sākuma par tālruņa, piezīmjdatora, planšetdatora vai viedierīces lietošanu braukšanas laikā tiek piemērots sods no 25 līdz 100 eiro. Policija gan mierināja, ka tas neattiecas uz brīvroku sistēmas izmantošanu, bet Šomase šajā gadījumā to neizmantoja.

Savukārt par drošības jostas neizmantošanu līdz šim izteica brīdinājumu vai piemēroja naudas sodu 30 eiro apmērā, bet tagad par šādu pārkāpumu var izteikt brīdinājumu vai arī sodīt ar 30 eiro līdz 70 eiro naudas sodu.

Kas interesanti, pēc dažām stundām Liene videoklipu izdzēsusi no sava "Instagram" foto bloga. Tāpat viņa izdzēsusi vairākus citus video, kuros savulaik fanus uzrunājusi, sēžot pie auto stūre.


Šī gan nav pirmā reize, kad vērīgi ļaudis Šomases sociālo tīklu profilos publiskotos video piefiksējuši, ka viņa pārkāpj noteikumus. Tā, piemēram, pērn vasarā dziedātāja nebija piesprādzējusi meitiņu, kura atradās auto priekšējā sēdeklī.

Jāatzīmē, ka Liene visai bieži savus sekotājus un atbalstītājus uzrunā no automašīnas. Tiesa, vairumā gadījumu viņa tomēr ir piedomājusi pie savas, pasažieru un citu satiksmes dalībnieku drošības.

View this post on Instagram

Diena, lai teiktu:" ES mīlu šo skaisto dzīvi!" #inspire #confessions #LienesŠomasesbērnuunjauniešuradošāstudija

A post shared by Liene (@liene_somase) on Apr 5, 2018 at 11:57pm PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!