Foto: Publicitātes foto
Aizvadītā nedēļas nogalē erudītu konkurss "Prāta spēles: simtgades kauss" pulcēja komandas dalībai atlases spēlēs Olainē un Talsos.

"Prāta spēles: simtgades kauss" ir dāvana Latvijai 100 gadu svinībās, kas aicina visus interesentus piedalīties, pārbaudīt sevi izklaidējoša erudīcijas komandu spēlē, uzzināt ko jaunu un veicināt svētku sajūtu visa gada garuma.

Tradicionāli Simtgades kausa izcīņā visi 50 jautājumi katrā spēlē bija tikai par Latviju. Šoreiz komandas izvēlējas izspēlēt tēmas par dzimto pilsētu, muzikālos raundus, latviešu multiplikācijas filmām un pat Latvijas autorūpniecību, taču īsts pārbaudījums izrādījās tēmas par ezeriem, vēsturi un ārstniecības augiem.

Jāatzīmē, ka patīkamus pārsteigumu sagādāja portāla "Delfi" raunda rezultāti par aktualitātēm visā Latvijā. Kā atzīmē dalībnieki, galvenais ir spēlētprieks un komandas gars.

Cīņa par Simtgades kausu šobrīd jau iesaistījušās vairāk nekā 200 komandas. Kopā jau izspēlētas 16 no 25 Latvijas pilsētām, kur spēkiem mērojas gudrākie no gudrākajiem.

Oktobrī spēcīgākās no visām 25 komandām tiksies reģionālajos pusfinālos – Valmierā, Ventspilī, Jelgavā, Balvos un Rīgā, savukārt Latvijas jubilejas mēnesī tiks noskaidrots Simtgades kausa uzvarētājs.

Zinību dienā – 1.septembrī – tiks dots starts spēlei Jēkabpilī, lai atzīmētu jauna mācību gada sākumu ar zināšanu pārbaudi ģimeniskā gaisotne. Visu septembri spēles turpināsies arī Vidzemē, Latgalē, Kurzemē un Zemgalē. Pieteikt savu komandu turnīram iespējams šeit.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!