Foto: Caters News/Scanpix/LETA
Ne visu valstu iedzīvotāji ir gatavi pievērsties zaļākam dzīvesveidam, kura viens no priekšnoteikumiem ir atteikties no videi nedraudzīgiem transportlīdzekļiem un pārsēsties uz velosipēdiem. Tā, piemēram, Ķīnā divriteņu nomas bizness ir cietis fiasko, un miljoniem vellapēdu nonākušas tā dēvētajās velokapsētās, vēsta izdevums "The Atlantic".

Lai gan velosipēdu nomas un dalīšanās punktu mērķis ir samazināt smogu blīvi apdzīvotajās pilsētās, ķīnieši šo pakalpojumu izmantojuši kūtri. Daudzu pilsētu ielās ar laiku parādījušies arvien vairāk pamesti, nevienam nevajadzīgi divriteņi, kas vēlāk nonākuši velokapsētās.

Šanhaja nav izņēmums – arī šajā pilsētā velosipēdiem ir atvēlēts savs zemes pleķītis, kur tiem grimt aizmirstībā un pamazām pārvērsties pīšļos. Divriteņu kapsētā paveras iespaidīgi, gleznu cienīgi skati.

Francijā dzimušais fotogrāfs Matiass Gilians, kurš šobrīd dzīvo un strādā Šanhajā, vietējo velosipēdu kapsētu nesen iemūžinājis no putna lidojuma, talkā ņemot dronu, vēsta aģentūra "Caters News Agency".

Ar dronu uzņemtie kadri pārsteiguši daudzus – neskaitāmie velosipēdi, kas sakrauti kaudzēs un pat sašķiroti pa krāsām, no putna lidojuma atgādina krāšņus tulpju laukus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!