Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ plašākas sabiedrības novērtējumam tiks sniegta bijušās politiķes, jaunās Latvijas vēstnieces Itālijā Solvitas Āboltiņas grāmata "Varēt", kurā aprakstīti vairāki svarīgi posmi viņas karjerā. Izdevums veikalu plauktos nonāks 23. augustā.

Grāmatas autori ir Juris Lorencs, Egīls Zirnis, Māris Zanders, Anete Konste un Ivars Ījabs, redaktors – Arvis Kolmanis. Katrs autors ir rakstījis par vienu posmu Āboltiņas karjerā. Nodaļas teksti balstīti katra autora intervijā ar Āboltiņu. Grāmatā vietām ir atspoguļots arī trešo pušu viedoklis par Solvitu Āboltiņu kā personību vai atsevišķiem notikumiem, "Delfi Izklaidi" informē AS "Latvijas mediji" sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Rumka.

Grāmatā ir iekļautas arī fotogrāfijas no dažādiem Āboltiņas dzīves periodiem, kā arī viņas pašas rakstīts nobeigums, kurā viņa atbild uz jautājumu, kāpēc šī grāmata bija vajadzīga.

"Kad izlēmu piekrist sarunām ar žurnālistiem, kas veidotu grāmatu par nozīmīgu posmu manā dzīvē, es lieliski sapratu, ka tie nebūs nedz politiķa memuāri, nedz arī bezkaislīgs vērtējums par to, ko esmu darījusi kā ministre, partijas vadītāja vai Saeimas priekšsēdētāja. Tas ir subjektīvs atskats uz notikumiem, kas nu jau veido daļu no Latvijas vēstures.

Šajā grāmatā autori uzdod tos jautājumus, uz kuriem atbildes tajā brīdī vairāk interesēja viņus pašus. Es necentos ietekmēt sarunu gaitu, vien godīgi izstāstīju to, ko biju pieredzējusi, sapratusi, jutusi. Mani pašu būtu interesējuši citi jautājumi, bet uz tiem droši vien būtu jāatbild citiem. Mēdz teikt, cik cilvēku, tik atšķirīgu viedokļu. Objektīva aina veidojas vien dažādu viedokļu kopīgā kontekstā. Ceru, ka šī grāmata palīdzēs izprast Latvijas politisko procesu vēsturi plašāk un precīzāk, ieraudzīt to, kas palicis ēnā aiz skaļiem saukļiem un uzpūstiem skandāliem, tā pati Āboltiņa par jauno grāmatu.

Grāmatas prezentācijas pasākums notiks trešdienas, 22. augusta, pēcpusdienā Dailes teātra foajē. Savukārt nākamās dienas vakarā Āboltiņa ar visiem interesentiem tiksies grāmatnīcā "Valters un Rapa" Aspazijas bulvārī 24.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!