Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV tiesnesis otrdien licis nodot izskatīšanai tiesā lietu, kurā bijušais Holivudas producents Hārvijs Vainstīns apsūdzēts, ka viņš 2014. gadā pārkāpis likumus par tirgošanos ar seksuāla rakstura pakalpojumiem, pastrādājot noziegumu pret kādu britu aktrisi.

Keidiana Noubla apgalvo, ka Vainstīns uzaicinājis viņu uz savu viesnīcas numuriņu Kannās, apsolījis lomu kino, tad sācis grābstieties un piespiedis veikt seksuālu aktu.

Kā teikts Noublas novembrī iesniegtajā prasībā, Vainstīns piespiedis viņu veikt komerciālu seksuālu aktu.

Negodā kritušais kinoproducents centās panākt, lai prasība tiek noraidīta.

"Kaut arī šī lieta nav arhetipisks gadījums, kad notikusi tirgošanās ar seksu, apsūdzībās ticami tiek konstatēts, ka Hārvijs 2014. gadā Kannās pārkāpa ASV seksa tirdzniecības likumus," atzina Ņujorkas tiesnesis Roberts Svīts.

Vainstīna viedoklis, ka Noublai "nav iedots nekas tāds, kam būtu vērtība", neatspoguļo mūsdienu realitāti, skaidroja Svīts, norādot – Vainstīns Noublai apliecinājis, ka viņa var cerēt uz kino lomu, tikšanos par modeles darbu un ka "viņa cilvēki ar viņu sazināsies".

Kopš oktobra vairākas sievietes, arī prominentas aktrises, apsūdzējušas Vainstīnu seksuāla rakstura uzbrukumos.

Vainstīns, kuram izvirzītas sešas apsūdzības izvarošanā un seksuālos uzbrukumos, samaksājis miljonu dolāru lielu galvojumu un ir brīvībā. Apsūdzības viņš noliedz.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!