Foto: DELFI
Dzintaru koncertzālē šonedēļ norisinās starptautiskais teātra un kino mūzikas festivāls "Jūras pērle", un trešdienas, 1. augusta, vakars bija veltīts režisoru Leonīda Gaidaja un Georgija Danelija radošajam darbam.

Koncertā izskanēja mūzika no filmām, kas uzņemtas "Ļenfiļm" kinostudijā, un pasākumu arī kuplā skaitā apmeklēja aktieri, kuri piedalījušies šajās kinolentēs. Aleksandra Zacepina, Genādija Gladkova un citu autoru dziesmas izpildīja populāras kino zvaigznes.

Festivāla trešajā dienā tika godinātas arī vairākas svarīgas jubilejas – kinostudija "Ļenfiļm" simtgade, kinorežisora Jana Frīda 110. dzimšanas diena, kā arī aktiera Ivara Kalniņa 70. jubileja, vēsta pasākuma organizatori.

Jau vēstīts, ka festivāls norisināsies līdz 3. augustam. Tā ceturtā vakara koncerta viesi varēs noklausīties slavenā komponista Jevģēņija Doga darbus, kurus izpildīs populāri aktieri.

Tāpat arī izskanēs dziesmas no slaveniem seriāliem, kas filmēti NVS valstīs. Programmā ieplānoti unikāli aktieru dueti ar Fjodora Dobronravova, Oļesjas Žeļeznjakas, Aleksandra Oļeško, Guļnaras Dušmatovas, Leonīda Serebreņņikova, Annas Kovaļčukas, Mansura Tašmatova un daudzu citu piedalīšanos. Īpašais festivāla viesis – komponists Jevģēņijs Doga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!