Foto: LETA
Pirmdienas, 30. jūlija, vakarā Dzintaru koncertzālē krāšņi tika atklāts starptautiskais teātra un kino mūzikas festivāls "Jūras pērle", un pasākumā vienuviet bija sapulcējies viss pašmāju teātra un kino zieds.

Atklāšanas vakara koncerts bija veltīts Rīgas kinostudijas 70 gadu jubilejai, un tajā skanēja dziesmas un mūzika no kinofilmām un mūzikliem, kas filmēti Rīgas ielās un leģendārās kinostudijas paviljonos, "Delfi Izklaidi" informē pasākuma rīkotāji.

Atklāšanas koncertā uzstājās iemīļoti mākslinieki no Latvijas, Lietuvas un Krievijas. Viņu vidū bija tādas nopelniem bagātas skatuves zvaigznes kā brāļi Andrejs un Juris Žagari, Ivars Kalniņš, Arnis Līcītis, Mirdza Martinsone, Juris Strenga, Lilita Ozoliņa, Regimants Adomaitis, Andris Bērziņš, Jānis Paukštello, Marija Naumova, Olga Dreģe, Valdis Pelšs, Vladimirs Kačans un vēl daudzi citi.

Tāpat arī kopā ar zvaigznēm un viesiem uz sarkanā paklāja gozējās goda viešņa Oļesja Roščina – sieviete, kura plūca uzvaras laurus festivāla ietvaros notikušajā Merilinas Monro līdzinieču konkursā.

Kā vēsta festivāla rīkotāji, katru dienu festivāla vakara programma turpināsies ar ballīti atpūtas kompleksā "X.O Beach Lounge & Club", kur daudz privātākā gaisotnē būs iespēja tikties ar festivāla viesiem un paklausīties populāru muzikālo kolektīvu un mākslinieku uzstāšanos. Pirmajā festivālā vakarā burziņā uzstājās mākslinieki, dziedātāji un mūzikas grupas no Latvijas un Lietuvas.

Festivāls norisināsies līdz 3. augustam, un tā otrais vakars būs veltīts teātrim. Koncerta programmā būs fragmenti no teātra izrādēm, kurām mūziku komponējis Aleksejs Ribņikovs un Genādijs Gladkovs. Tāpat arī populāri mākslinieki izpildīs Vladimira Visocka dziesmas kinofilmām.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!