Foto: DELFI

Ceturtdienas vakarā par vienu no apspriestākajiem personāžiem sociālajos tīklos kļuva mūziķis un dzejnieks Andris Kivičs, kurš paziņoja, ka nolēmis iet lielajā politikā un startēt rudenī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās. Ziņa, ka viens no skandalozākajiem pašmāju šovbiznesa pārstāvjiem cierē uz politiku, izpelnījies neviennozīmīgu novērtējumu – daži pauduši viņam atbalstu, bet netrūkst arī tādu, kas publiski dalījušies ar dzēlībām un nievām.

Jau vēstīts, ka Kivičs par saviem plāniem plašāku sabiedrību informēja "Twitter" tīklā, paziņojot, ka pamet darbu televīzijā, jo "ir pienācis laiks un es eju politikā "KPV LV"".

Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš savā "Facebook" kontā informēja, ka Kivičs ne tikai pievienojies partijai, bet arī startēs Saeimas vēlēšanās.

Kiviča paziņojums sociālajos tīklos un interneta komentāros izraisījies pamatīgu šūmēšanos, un daudzi viņa lēmumu kļūt par politiķi vērtē ļoti kritiski.

Ļaudis atsaukuši atmiņā dažādus pagātnes notikumus – mūziķis savulaik ne tikai cīnījās ar alkohola atkarību, bet arī regulāri iekūlās dažādos skandālos, un viņa vārds bieži nonāca dzeltenās preses redzeslokā.

Jāatzīmē, ka šīs nedēļas sākumā arī basketbolists Kaspars Kambala izraisīja plašu ažiotāžu, paziņojot, ka nolēmis pievienoties partijai "KPV LV", un sociālo tīklu lietotāji vīpsnājuši, ka pirmsvēlēšanu laiks nu jau kļuvis par īstu teātri – atliekot vien paķert popkornu un gaidīt, kas notiks tālāk.

Atgādinām, ka līdz ar šo paziņojumu Kivičs vairs nevarēs vadīt "Riga TV24" raidījumu "Rampas Ugunis", jo Priekšvēlēšanu aģitācijas likums paredz, ka vēlēšanu dienā, kā arī 60 dienas pirms vēlēšanu dienas elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem aizliegts izplatīt to personu vadītus raidījumus, sagatavotus komentārus, intervijas un reportāžas, kuras pieteiktas par deputātu kandidātiem vai pirms vēlēšanām publiski paziņojušas par savu līdzdalību kāda politiskā spēka darbībā. Šīs personas var norīkot tādu pienākumu veikšanai, kuri nav saistīti ar tiešu piedalīšanos elektronisko plašsaziņas līdzekļu izplatītajās programmās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!