Foto: DELFI

Mūziķis un televīzijas personība Andris Kivičs nolēmis pievienoties Artusa Kaimiņa vadītājai partijai "KPV LV" un startēs gaidāmajās 13. Saeimas vēlēšanās.

Par satraucošajiem jaunumiem mūziķis paziņojis savā mikroblogošanas vietnes "Twiiter" kontā.

Savukārt Kaimiņš savā "Facebook" kontā informējis, ka Kivičs ne tikai pievienojas partijai, bet arī startēs Saeimas vēlēšanās.

Līdz ar šo paziņojumu Kivičs vairs nevarēs vadīt "Riga TV24" raidījumu "Rampas Ugunis", jo Priekšvēlēšanu aģitācijas likums paredz, ka vēlēšanu dienā, kā arī 60 dienas pirms vēlēšanu dienas elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem aizliegts izplatīt to personu vadītus raidījumus, sagatavotus komentārus, intervijas un reportāžas, kuras pieteiktas par deputātu kandidātiem vai pirms vēlēšanām publiski paziņojušas par savu līdzdalību kāda politiskā spēka darbībā. Šīs personas var norīkot tādu pienākumu veikšanai, kuri nav saistīti ar tiešu piedalīšanos elektronisko plašsaziņas līdzekļu izplatītajās programmās. Ja tas nav iespējams, attiecīgajām personām var piešķirt atvaļinājumu.

Iepriekš, 15. jūnijā, Kivičs paziņoja, ka izstājas no Nacionālās apvienības (NA), jo, viņaprāt, būtiski pārkāpts partijas ētikas kodekss.

Jau ziņots, ka šonedēļ par pievienošanos "KPV LV" paziņoja arī basketbolists Kaspars Kambala. Kaimiņš aptiprināja, ka partijas birojā saņemts Kambalas iesniegums par iestāšanos "KPV LV". Tiesa, taujāts, vai basketbolists kandidēs arī rudenī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās, viņš norādīja, ka visus kandidātus nosauks jūlija beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!