Foto: Daina Geidmane

Aizvadītajā nedēļā kaismīgas diskusijas izraisīja Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa uzruna Dziesmu un deju svētku noslēgum koncertā. Sabiedrība sadalījās divās nometnēs – vieni viņa uzrunu skarbi nopēla, kamēr citi metās viņu aizstāvēt. Ar savām pārdomām padalījusies arī māksliniece Elīna Maligina, kura savus uzskatus ietērpusi dzejas rindās.

Atgādinām, ka vairāki sabiedrībā zināmi ļaudis neslēpa sašutumu par Vējoņa runas manieri.

"Ja Valsts prezidents valsts lielākajā notikumā (un arī ārpus tā regulāri) nevar izdarīt vienīgo, kas viņam ir jāvar izdarīt – iedvesmojoši, emocionāli, tekoši runāt, tad tas ir signāls visai tautai – arī jums savā darbā nav jāvar paveikt tas, kas jums ir jāpaveic, jums nav savā lietā jābūt varošiem, jo (kā var feisbukā lasīt) jūs... esat tikai cilvēki!!!" savu nostāju "Facebook" bija izklāstījis mūziķis un dzejnieks Andris Kivičs.

Savukārt aktieris Gundars Āboliņš bija paudis krasi pretēju viedokli un mudināja visus lielos kritizētājus pašiem kādreiz nostāties tik lielas auditorijas priekšā tik emocionālā un atbildīgā situācijā. Aizvadītās nedēļas izskaņā aizstāvības vārdus preizdentam publicējusi arī Maligina.

Elīna "Facebook" publiskojusi dzejas rindas, kurās māksliniece tautu salīdzinājusi ar samītu glodeni, kas lokās un mokās.

"VĒJONIS"

"Vājonis", kā tauta iesaukusi.
Cilvēks – necilvēks.
Valsts prezidents?
Jā, viņš ir Latvijas valsts prezidents.
Ēdamkociņš katram, kas nevar pārdvest pār lūpu vairāk kā viņš... komentētāju saldais kumoss...Tauta ir viņš un Viņš ir tauta – Raimonds Vējonis.
Apgrieztais loks un loka noslēgums. Sākums, iemesls un arī beigas.
Bet ne jau Vējonis, bet tauta ir glodene samīta, kas nerod ne galvu, ne asti – lokās un mokās divos metros – pati sevi ceļ, veļ un peļ.
Nekas nemainās. Vadība pūdama rok un zog. Uz JEBKĀDA rēķina.
Un, man šķiet, ka LR prezidents tur ir ne no svara.
Pielīdzinu viņu katram īstam latvietim – un ne tam sliktākajam.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!