Foto: AP/Scanpix/LETA

Aizvadītās nedēļas sākumā tika kristīts šopavasar dzimušais Lielbritānjas princis Luiss, un svētdien, 15. jūlijā, britu karaļnams publiskojis oficiālos kristību foto, kas ātri vien iemantojuši ļaužu sajūsmu.

Kensingtonas pils padalījusies ar četriem unikāliem momentuzņēmumiem. Vienā no aizkustinošajiem foto mazais Luiss tapis iemūžināts kopā ar māmiņu, Kembridžas hercogieni Katrīnu.

Tāpat arī plašākas sabiedrības novērtējumiem sniegts foto, kurā Luiss iemūžināts kopā ar abiem vecākiem, brāli Džordžu un māsiņu Šarloti. Savukārt divos pārējos portretos Luisa ģimene pozē ar citiem radiniekiem.

Pils oficiālajā paziņojumā norādīts, ka bilžu autors ir fotogrāfs Mets Holiouks.

Jau vēstīts, ka prinča Viljama un Kembridžas hercogienes Katrīnas trešo bērnu kristīja Kenterberijas arhibīskaps Džastins Velbijs. Ceremonija notika Svētā Džeimsa pils Karaliskajā kapelā, kurā tika kristīts arī viņa brālis Džordžs.

Princis Luiss bija saģērbts tajā pašā tērpā, kurā tika kristīts princis Džordžs un arī princese Šarlote. Tas veidots kā kopija tērpam, ko savās kristībās valkāja karalienes Viktorijas vecākā meita 1841. gadā.

Atgādinām, ka puisēns piedzima 23. aprīlī. Luiss ir Katrīnas un Viljama trešais kopīgais bērns un piektais rindā uz troni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!